ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Πιο «Αξιοθαύμαστη Επιχείρηση» στην Ελλάδα αναδείχθηκε η Παπαστράτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Στην κορυφή της λίστας Most Admired Companies Greece του Fortune Greece βρέθηκε για το 2021 η Παπαστράτος. Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση.

Αφιερωμένο στην βράβευση των Πιο Αξιοθαύμαστων Επιχειρήσεων για το 2021, στο πλαίσιο της 7ης ετήσιας έρευνας, ήταν το exclusive event του FORTUNE GREECE που έλαβε χώρα παρουσία κυβερνητικών στελεχών και δεκάδων διευθυνόντων συμβούλων επιχειρήσεων και ανθρώπων της αγοράς που έστειλαν μαζί ένα ηχηρό μήνυμα αναγκαιότητας για συνέργεια με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων.

Τα τελευταία 6 χρόνια, η Παπαστράτος έχει σταθερή παρουσία στις πρώτες θέσεις της λίστας Most Admired Companies που καταρτιζει το Fortune σε συνεργασία με την KPMG, η οποια προκύπτει από τη μεγαλύτερη έρευνα για την εταιρική φήμη στην Ελλάδα. Φέτος, ψηφίστηκε για 2η συνεχόμενη φορά και 3η συνολικά στην πρώτη θέση.

Μέλη της ομάδας που εκπροσώπησε την Παπαστράτος στην εκδήλωση

Μέλη της ομάδας που εκπροσώπησε την Παπαστράτος στην εκδήλωση

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, αφού ευχαρίστησε -εκ μέρους της μεγάλης οικογένειας της Παπαστράτος- τους συμμετέχοντες στην έρευνα, δήλωσε σχετικά: «Στην Παπαστράτος, το 2021, γιορτάζουμε 90 χρόνια λειτουργίας, 90 χρόνια προσφοράς. Αυτή η ιστορική επέτειος δεν είναι για εμάς μια άλλη ημέρα, είναι μία άλλη μέρα. Είναι εκείνη που ξαναγεννιόμαστε. Προφυλάσσοντας τις αξίες που μας έφτασαν ως εδώ, συνεχίζουμε το ριζικό μετασχηματισμό της λειτουργίας μας και την εξέλιξή μας σε μία εταιρεία τεχνολογίας και επιστήμης, με ένα μόνο στόχο: Το τέλος του τσιγάρου».

Προσθέτοντας ότι: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην Ελλάδα και δεσμευόμαστε δημόσια, διάφανα και δεσμευτικά να συνεισφέρουμε στη δημιουργία μίας βιώσιμης, συμπεριληπτικής κοινωνίας. Η διάκρισή μας, για άλλη μία χρονιά, στην πρώτη θέση των Most Admired Companies αποδεικνύει ότι σε αυτή τη διαδρομή έχουμε δίπλα μας ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, το οποίο δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθειά μας να κάνουμε όλοι μαζί την Ελλάδα μία από τις πρώτες χώρες στον κόσμο χωρίς τσιγάρο, μια Ελλάδα χωρίς τσιγάρο. Και να το κάνουμε σύντομα, στα επόμενα χρόνια».

Άξιο επισήμανσης αποτελεί, επίσης, το γεγονός ότι περισσότερα από 1.700 στελέχη της αγοράς από 387 εταιρείες με κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 50 εκατ. ευρώ, συμμετείχαν φέτος στην έρευνα, ψηφίζοντας για να αναδείξουν εκείνες τις εταιρείες που παράγουν πλούτο, καινοτομούν, και στο επίκεντρο της επιχειρηματικής τους κουλτούρας βρίσκεται ο συμπεριληπτικός καπιταλισμός.

Το παρόν στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, έδωσαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Χρήστος Δήμας, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Γιάννης Μαστρογεωργίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chipita, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, η Πρόεδρος της ΕΕΔΕΓΕ, Σοφία Εφραίμογλου, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Αθηνά Χατζηπέτρου, η ιδρύτρια και CEO της People for Business, Ρεβέκκα Πιτσίκα, μαζί με τους επικεφαλής των 20 εταιρειών που βραβεύτηκαν.

O Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

O Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης

H θεματολογία της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένη σε πρόσωπα, εταιρείες, ιδέες και ευκαιρίες που είναι αξιοθαύμαστες, γιατί κάνουν τη διαφορά σε έναν κόσμο που αλλάζει ραγδαία. Στο ίδιο πλαίσιο κινήθηκε και η συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης, στο αντίστοιχο τεύχος του Fortune Greece. Εκεί που, μεταξύ άλλων, μίλησε για τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας, που μόλις ανακοινώθηκε με αφορμή τα 90 χρόνια λειτουργίας της, και τη σημασία των επιδόσεων ESG για το χτίσιμο ενός καλύτερου αύριο.

Ο ρόλος της διαφάνειας στον συμπεριληπτικό καπιταλισμό

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο discussion panel με τίτλο «TRANSPARENCY: MAKING STAKEHOLDER CAPITALISM WORK FOR ALL» (μαζί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της CHIPITA και Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, Σπύρο Θεοδωρόπουλο), ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, τόνισε τη σημασία της διαφάνειας στην επιστήμης: «Το να γίνονται δηλαδή ανοιχτές συζητήσεις, με βάση επιστημονικά δεδομένα που να είναι προσβάσιμα από όλους, ώστε να προχωράμε σαν κοινωνία μπροστά. Συζητήσεις που να ακολουθούνται από τη σωστή επικοινωνία ώστε να κατανοεί ο κόσμος τι συμβαίνει και γιατί. Πιστεύω στον κρίσιμο ρόλο της επιστήμης τα χρόνια που έρχονται, όχι μόνο για την αντιμετώπιση σοβαρών θεμάτων, όπως η πανδημία, αλλά και για να ανοίγει δρόμους δημιουργώντας το καινούργιο».

(Από αριστερά) Η Brand Manager του Fortune Greece, Αναστασία Παρετζόγλου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της CHIPITA και Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, Σπύρο Θεοδωρόπουλο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη

(Από αριστερά) Η Brand Manager του Fortune Greece, Αναστασία Παρετζόγλου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της CHIPITA και Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ, Σπύρο Θεοδωρόπουλο και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Παπαστράτος, Χρήστο Χαρπαντίδη

Στη συνέχεια της συζήτησης ο Χρήστος Χαρπαντίδης επισήμανε την ανάγκη σύγκλισης μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της ανθρωπότητας: «Η πανδημία αποκάλυψε πόσο εύθραυστα είναι αυτά που θεωρούμε δεδομένα. Συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο ότι η παρουσία μας σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να είναι ολιστική, ότι πρέπει να φροντίζουμε ποιο είναι το συνολικό αποτύπωμα της δραστηριότητάς μας. Αν και, για την ώρα, είναι λίγες οι επιχειρήσεις που το αντιλαμβάνονται στην πληρότητά του, λιγότερες αυτές που έχουν σχετικά πλάνα και ακόμη πιο λίγες αυτές που τα εφαρμόζουν.

Για μένα αυτό που είναι επίσης σημαντικό είναι ότι, αν και έχουμε μια σειρά επειγόντων θεμάτων που πρέπει να λύσουμε, οι λύσεις είναι εθελοντικές. Εμείς δηλαδή, ως επιχειρήσεις, καλούμαστε να πάρουμε πρωτοβουλίες ως ιδιωτικός τομέας για να φτιάξουμε τα πλάνα βιώσιμης ανάπτυξής μας και να μπορέσουμε να φροντίσουμε όχι μόνο τις εταιρείες μας αλλά και την κοινωνία. Είναι δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει σύγκλιση, όχι μόνο μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αλλά και μεταξύ κοινωνίας των πολιτών και των θεσμών. Πρέπει όλοι μαζί να πάμε σε συμπεριληπτικά πλάνα βιώσιμης ανάπτυξης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αφήσουμε ένα καλύτερο κόσμο πίσω μας».

Διαβάστε ακόμα