ΕΡΓΑZOMΕΝΟΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

Πώς μοιάζει ένας πραγματικά καλός εργοδότης στις μέρες μας;

H Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας των Εμπορικών Λειτουργιών της Παπαστράτος, Ελπίδα Κιούλου, απαντά στο επίκαιρο αυτό ερώτημα με αφορμή την πρόσφατη βράβευση της εταιρείας για τρίτη συνεχή χρονιά ως πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα.

Συνέντευξη στον Χρήστο Χατζηιωάννου για το news247.gr (αναδημοσίευση

Σε μία χώρα στην οποία οι εταιρείες παλεύουν να αποκτήσουν φιλοσοφία καλού εργοδότη, υπάρχουν ευτυχώς μερικά φωτεινά παραδείγματα εργοδοτών οι οποίοι όχι μόνο φροντίζουν τους εργαζομένους τους αλλά θέτουν και τον πήχη για τις υπόλοιπες εταιρείες.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η Παπαστράτος αναδείχθηκε ο πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Employer Brand που πραγματοποίησε η Randstad για το 2023. Ή το ότι τιμάται εδώ και 9 χρόνια ως Κορυφαίος Εργοδότης. Είναι ότι μιλώντας με συναδέλφους, συνεργάτες και ανθρώπους που περνούν καθημερινά το κατώφλι των εγκαταστάσεων στον Ασπρόπυργο, αντιλαμβάνεσαι ότι βιώνουν μια ελπιδοφόρα εργασιακή συνθήκη, πρωτόγνωρη για τη χώρα.

Πιστοποίηση ίσων αμοιβών, 41% ποσοστό γυναικών σε διοικητικές θέσεις, παροχή γονικής άδειας μέχρι 18 εβδομάδες στο βασικό άτομο φροντίδας και μέχρι 8 εβδομάδες στο δευτερεύον άτομο φροντίδας ενός νεογνού, προγράμματα well - being. Μόνο λίγες από τις πολύ ουσιαστικές πρακτικές. Μόνο μια μικρή ψηλάφηση σε όσα κάνουν αυτό τον εργοδότη τόσο ελκυστικό. Αλλά ας τα ακούσουμε από την ίδια την κα Ελπίδα Κιούλου, People & Culture Manager, Commercial Functions της Παπαστράτος.

Τα περιστατικά εργασιακού μεσαίωνα που καταφθάνουν κάθε εβδομάδα στην ειδησεογραφία μας είναι αναμφίβολα μελανά σημεία στο εργασιακό status της χώρας μας. Ευτυχώς όμως, την ίδια στιγμή υπάρχουν αρκετές εταιρείες στη χώρα μας που προσπαθούν να θέσουν το νέο παράδειγμα.

Η Παπαστράτος δηλώνει έτοιμη για το αύριο, μέσα από το “Αγαπητό αύριο, είμαστε έτοιμοι”. Ευελπιστούμε το παράδειγμα της Παπαστράτος να εμπνεύσει και άλλες εταιρείες να βαδίσουν στο ίδιο μονοπάτι, ώστε να μπορούμε όλοι στη χώρα να δηλώνουμε έτοιμοι για το κοινό μας αύριο.

Διαβάστε ακόμα