ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
5 ΜΑΙΟΥ 2021

Ο Jacek Olczak αναλαμβάνει νέος CEO της Philip Morris International

Ο μέχρι πρότινος Διευθύνων Σύμβουλος της PMI, κ. Αντρέ Καλαντζόπουλος, αναλαμβάνει Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Philip Morris International (PMI) ανακοίνωσε ότι ο κ. Jacek Olczak ανέλαβε ως ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Ο κ. Olczak ήταν μέχρι πρότινος ο Chief Operating Officer της PMI. Ο κ. Αντρέ Καλαντζόπουλος, ο οποίος διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της PMI από το 2013 έως τις 5 Μαΐου του 2021, διορίστηκε Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.

Αποδεχόμενος το διορισμό του ως Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Olczak δεσμεύτηκε να επιταχύνει τον smoke-free μετασχηματισμό της PMI, που ανακοινώθηκε το 2016. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, επιστημονική τεκμηρίωση και υπεύθυνη εμπορία προϊόντων χωρίς καύση που είναι λιγότερο επιβλαβή από το κάπνισμα, με στόχο την αντικατάσταση των τσιγάρων το συντομότερο δυνατό.

Ο κ. Olczak δήλωσε: «Με τιμά και με γεμίζει ενθουσιασμό η ευκαιρία που μου δίνεται να ηγηθώ της PMI καθώς επιταχύνουμε τη μεταμόρφωσή μας σε μια smoke-free εταιρεία. Η PMI κατέχει ηγετική θέση στη βιομηχανία μας στο πεδίο της επιστημονικής καινοτομίας και φιλοδοξία μας είναι περισσότερα από τα μισά καθαρά έσοδα μας να προέρχονται από προϊόντα χωρίς καύση το 2025. Το αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο μας θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για το μακροπρόθεσμο μέλλον μας. Θα στηριχθούμε στην επιστημονική μας έρευνα και τις γνώσεις μας, χρησιμοποιώντας τις συλλογικές μας δεξιότητες και τη φαντασία μας για να καινοτομήσουμε πέρα ​​από το υπάρχον χαρτοφυλάκιο και να εξερευνήσουμε νέους τομείς επιχειρησιακής ανάπτυξης».

Ο κ. Olczak, 56 ετών, ξεκίνησε την καριέρα του στην PMI το 1993, αναλαμβάνοντας οικονομικές και διοικητικές αρμοδιότητες ανά την Ευρώπη. Έχοντας διατελέσει, μεταξύ άλλων Managing Director της PMI στην Πολωνία και την Γερμανία, καθώς και Πρόεδρος της Περιφέρειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν από το διορισμό του ως CFO της PMI, το 2012. Στη θέση αυτή παρέμεινε μέχρι το 2018, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια καθήκοντα COO της PMI. Κατέχει μεταπτυχιακό πτυχίο στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λοτζ της Πολωνίας.

Ο κ. Olczak έπαιξε βασικό ρόλο στον smoke-free μετασχηματισμό της PMI, ο οποίος εισήλθε στη φάση εμπορευματοποίησης με το λανσάρισμα του IQOS στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας, το 2014. Υπό την εποπτεία του ως COO, η PMI αύξησε το μερίδιο των καθαρών εσόδων της από τα προϊόντα χωρίς καύση σε 28% το πρώτο τρίμηνο του 2021. Επιπλέον, η εταιρεία αύξησε τη γεωγραφική κάλυψη των προϊόντων της χωρίς καύση από μηδέν σε 66 αγορές σε μητροπόλεις ή σε εθνικό επίπεδο (μέχρι και 31 Μαρτίου 2021). Ο κ. Olczak οδήγησε τον επιτυχημένο εμπορικό μετασχηματισμό της PMI από μια business-to-business εταιρεία σε μια εταιρεία που έχει ολοένα και μεγαλύτερο business-to-consumer προσανατολισμό.

Ο απερχόμενος Διευθύνων Σύμβουλος της PMI , κ. Αντρέ Καλαντζόπουλος δήλωσε σχετικά: «Ο Jacek, στο νέο του ρόλο ως CEO, είναι σε ιδανική θέση για να πραγματοποιήσει το smoke-free όραμα της PMI. Το πάθος του για την εταιρεία και τους υπαλλήλους συνδυάζεται με την αποφασιστικότητά του να φέρνει αποτελέσματα,  όπως και τη βαθιά γνώση του για τα προϊόντα, τα συστήματα, τις αξίες και τους επενδυτές μας. Πιστεύω ότι είναι ο ιδανικός ηγέτης για να εξασφαλιστεί η συνεχής ανάπτυξη της επιχείρησης μας και η προσφορά αξίας στους μετόχους μας. Ανυπομονώ να συνεχίσω να συνεργάζομαι μαζί του με τη νέα μου ιδιότητα ως Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου».

 

Διαβάστε ακόμα