ΚΟΙΝΩΝΙA
1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Παπαστράτος: Ακαδημία Data Science για νέους πτυχιούχους

Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης στην Επιστήμη Δεδομένων (Data Science), έναν τομέα αιχμής με τεράστια απήχηση στην αγορά εργασίας, δημιουργεί η Παπαστράτος, σε συνεργασία με το πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης ReGeneration.

Στο πλαίσιο των ενεργειών για τον φετινό εορτασμό των 90 χρόνων λειτουργίας της και με σταθερό στόχο την έμπρακτη υποστήριξη της επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξη της νέας γενιάς, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτής της δυσμενούς περιόδου, η Παπαστράτος προχώρησε στη δημιουργία του “ReGeneration Academy on Data Science powered by Papastratos”.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία εκπαίδευσης στην Επιστήμη Δεδομένων (Data Science), η οποία έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τη λογική «project based industry simulation», με στόχο να μεταφέρει εξειδικευμένες, πρακτικές γνώσεις σε νέους πτυχιούχους, σε έναν τομέα αιχμής με μεγάλη απήχηση και ανάπτυξη. Χάρη σε αυτήν οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν οργανικές θέσεις εργασίας στην ελληνική αγορά, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος. Οι εν λόγω θέσεις αφορούν, μεταξύ άλλων τους τομείς του Data Science, Business Intelligence, Data Integration/ ETL Development, Data Analysis, Data Engineering, Data Visualization, Analytics, Machine Learning, Artificial Intelligence, Big Data, αλλά και ευρύτερα εκείνον του Consulting.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος, νέοι και νέες πτυχιούχοι από τομείς Πληροφορικής, Μηχανικών υπολογιστών, Προγραμματισμού, Μαθηματικών, Στατιστικής, Μηχανικών, Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Μεταπτυχιακών προγραμμάτων σχετικών με την επιστήμη των δεδομένων, συμμετέχουν σε μια σειρά εντατικών διαλέξεων και εργαστηρίων θεωρητικής και πρακτικής (hands-on) εκπαίδευσης στον τομέα της επιστήμης των δεδομένων (Data Science).

Το “ReGeneration Academy on Data Science powered by Papastratos” έχει συνολική διάρκεια 100 διδακτικών ωρών σε διάστημα 6 εβδομάδων (15 Σεπτεμβρίου-22 Οκτωβρίου 2021) και πραγματοποιείται διαδικτυακά σε περιβάλλον ψηφιακής τάξης.

Το επάγγελμα του data scientist κατατάσσεται σταθερά τα τελευταία χρόνια μεταξύ των καλύτερων παγκοσμίως. Σε μία σειρά από μελέτες από κορυφαίους ερευνητικούς και άλλους φορείς, τονίζεται η σημαντικότητα της «μετάφρασης» των δεδομένων και των analytics στην διαμόρφωση data-driven αποφάσεων, καθώς οι εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει ότι το πιο σημαντικό asset τους είναι τα δεδομένα και επιθυμούν οι στρατηγικές και επιχειρηματικές αποφάσεις να βασίζονται στην εφαρμογή και αξιοποίηση των τεχνικών και μεθόδων της επιστήμης των δεδομένων.

Ο κ. Γιώργος Παρτσακουλάκης, Γενικός Διευθυντής Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος ανέφερε για την έναρξη του προγράμματος: «Η εξέλιξη και η αλλαγή είναι στο DNA της Παπαστράτος 90 χρόνια τώρα. Υλοποιώντας το όραμα μας για ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο ξαναγεννιόμαστε μέσα από ένα διαρκή επιχειρησιακό και οργανωτικό μετασχηματισμό. Με τη συνεργασία μας αυτή, επενδύουμε σε ένα πολλά υποσχόμενο πεδίο του μέλλοντος, προσφέρουμε σημαντικές δεξιότητες αλλά και επαγγελματικές προοπτικές σε δεκάδες νέες και νέους και παράλληλα ενισχύουμε τις ικανότητες μας στη λήψη αποφάσεων βασισμένων στην επιστήμη των δεδομένων».

Εκ μέρους του ReGeneration, o Κωνσταντίνος Κίντζιος, Business Development Director σημειώνει: «Όλοι εμείς στο ReGeneration οραματιζόμαστε την δημοκρατικοποίηση της ευκαιρίας για τις νέες και τους νέους στην Ελλάδα. Ένα όραμα που βλέπουμε να εκπληρώνεται, τόσο μέσω των καινοτόμων προγραμμάτων μετα-πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (up/re-skilling) που υλοποιούμε τα τελευταία 7 χρόνια, όσο και μέσω στρατηγικών συνεργασιών με οργανισμούς-πρωτοπόρους στον τομέα τους, με τελικό στόχο την αύξηση της νεανικής απασχολησιμότητας στη χώρα μας. Με αυτό σαν πυξίδα, είναι χαρά μας που συμπράττουμε με την Παπαστράτος, δημιουργώντας μια ακαδημία σε έναν τομέα αιχμής, με μεγάλη απήχηση και ανάπτυξη στην αγορά εργασίας, επενδύοντας εμπράκτως στην προσωπική και επαγγελματική ανέλιξη των νέων μας, οδηγώντας στη διεύρυνση του κοινωνικού μας αποτυπώματος».

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του ReGeneration και τη μετεξέλιξη της Παπαστράτος σε εταιρεία με βάση την τεχνολογία και την επιστήμη, το  “ReGeneration Academy on Data Science”, με training partner την Code.Hub (το πρώτο Hub πληροφορικής στην Ελλάδα από developers για developers) και την ακαδημαϊκή υποστήριξη του Athens Tech College, συνδυάζει βασικές και πιο προχωρημένες αρχές Data Science με τις απαραίτητες γνώσεις Επιχειρηματικής Ευφυΐας (Business Intelligence). Όλα αυτά εντός του πλαισίου της εργασιακής πραγματικότητας και των συνθηκών που λειτουργούν τα αντίστοιχα τμήματα (departments) τεχνολογίας στο επαγγελματικό περιβάλλον.

Με τη χρήση εργαλείων, τεχνικών και τεχνολογιών αιχμής (state-of-the-art) στους τομείς της επιστήμης των δεδομένων - με έμφαση τη μηχανική μάθηση (Machine Learning) και την τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence) - οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν πρακτικά και θεωρητικά και θα αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις με σκοπό να μπορούν να ανταποκριθούν στις εξελισσόμενες ανάγκες του σύγχρονου επιχειρηματικού κόσμου.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους έως τις 25 Αυγούστου 2021 στις 14:00 ΕΔΩ.

Διαβάστε ακόμα