ΚΟΙΝΩΝΙA
19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Η τελετή παράδοσης 20 υδροφόρων οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα

Παραδόθηκαν, σε ειδική τελετή που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος, τα 20 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4 που έκανε δωρεά η Παπαστράτος στο Πυροσβεστικό Σώμα για την ενίσχυση του έργου του.

Papastratos Pirosvestika3 Papastratos Pirosvestika3

Τα 20 παρατεταγμένα υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα 4Χ4, μαζί με τα πληρώματά τους, έκλεψαν την παράσταση στο πλαίσιο της λαμπρής τελετής παράδοσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελ. Βενιζέλος παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα συγκεκριμένα -σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα- οχήματα αποτελούν μια δωρεά της Παπαστράτος με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Ε.Ο.Δ.), με αξία που αγγίζει σχεδόν το 1 εκατ. ευρώ. και στόχο την ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής του Πυροσβεστικού Σώματος. Πρόκειται για ελαφρού τύπου οχήματα, με δεξαμενή νερού χωρητικότητας 500 λίτρων, αυτόνομου πυροσβεστικού συγκροτήματος, που θα χρησιμοποιηθούν κυρίως ως οχήματα πρώτης προσβολής, για εκτός δρόμου περιστατικά, με κύριο έργο την περιπολία δασικών εκτάσεων και την άμεση καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών.

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού δήλωσε ότι η Ελλάδα εγγυάται ασφάλεια στους επισκέπτες της, αλλά πρωτίστως στους Έλληνες πολίτες, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Σήμερα είμαι διπλά χαρούμενος. Όχι μόνο γιατί ο στόλος της Πυροσβεστικής ενισχύεται από 20 σύγχρονα και ετοιμοπόλεμα οχήματα αλλά και γιατί αυτά προέρχονται από την δωρεά μιας εταιρίας, της Παπαστράτος, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Πρόκειται δηλαδή για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα γόνιμης σύμπλευσης του ιδιωτικού τομέα με το δημόσιο και με το εθελοντικό κίνημα. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό κερδίζει η πατρίδα μας και ολόκληρη η κοινωνία.(…)

Η συγκεκριμένη προσφορά έρχεται στην πιο κατάλληλη στιγμή καθώς έχει ξεκινήσει ήδη η αντιπυρική περίοδος. Επισημαίνω ότι φέτος είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ καθώς το σύστημα έκτακτης ανάγκης «112» έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν αναδιαταχθεί ώστε να ανταποκρίνονται ταχύτερα στις ανάγκες της επικράτειας, ο στόλος αεροπορικών και επίγειων μέσων έχει διευρυνθεί ενώ το Σώμα διαθέτει φέτος 1.300 περισσότερους εποχικούς πυροσβέστες. Σε όλα αυτά προστίθενται σήμερα 20 νέα οχήματα, κόστους περίπου 1 εκ. ευρώ, που δωρίζει η Παπαστράτος. Είναι σημαντικά γιατί είναι οχήματα πρώτης προσβολής που κουβαλάνε περίπου 600 λίτρα νερό, μπορούν να κινηθούν με άνεση στους δασικούς δρόμους και είναι ακριβώς αυτά που μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε την πυρκαγιά εν τη γένεση της».

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως επισήμανε ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, κ. Στέφανος Κολοκούρης: «Με την παραλαβή των οχημάτων αναβαθμίζεται η υλικοτεχνική υποδομή και θωρακίζεται ακόμη περισσότερο το πυροσβεστικό σώμα. Ευχαριστώ την εταιρεία Παπαστράτος καθώς και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης οι οποίοι στέκονται αρωγοί και συνοδοιπόροι στο απαιτητικό και επικίνδυνο έργο μας».

O Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Στέφανος Κολοκούρης

O Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Στέφανος Κολοκούρης

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, στο πλαίσιο του σύντομου χαιρετισμού που απεύθυνε, εξήρε τη συνεισφορά του Πυροσβεστικού σώματος στην κοινή πορεία προς το καλύτερο, δηλώνοντας: «Σήμερα εδώ είμαστε όλοι ένα καθώς υποκλινόμαστε στο Θαρσείν-Σώζειν του Πυροσβεστικού Σώματος. Σε κάθε κλήση που ανταποκρίνονται οι γυναίκες και οι άντρες της Πυροσβεστικής μας σώζεται η ζωή μας και ότι την ορίζει. Τα σημαντικά, υλικά και άυλα που περιέχει, το περιβάλλον που απολαμβάνουμε, τα σπίτια μας που έγιναν με κόπο, ακόμη και οι αναμνήσεις έτσι που φτιάχνονται και περνούν από γενιά σε γενιά. Και το πράττουν γενναία, όχι από έλλειψη φόβου, αλλά παρά την παρουσία αυτού. Κάνοντας περισσότερα από τα πολλά που η χώρα μας συνεχώς ζητάει από εκείνους.

Αποδεικνύοντας ότι αν μόνοι μας μπορούμε τόσα λίγα, τότε μαζί πετυχαίνουμε πάρα πολλά. Σε ένα μαζί που κουβαλάει μέσα του γνώση, αντοχή, αποφασιστικότητά. Πάντα πρόθυμοι, πάντα σε ετοιμότητα, πάντα σε εγρήγορση σε μια κοινή πορεία προς το καλύτερο. Σε κάθε κλήση οι πυροσβέστες μας σπεύδουν προς την κατεύθυνσή που όλοι οι άλλοι αποχωρούν. Σήμερα εδώ σκύβουμε από σεβασμό προς στην αυταπάρνησή σας και υποσχόμαστε ότι και όλοι εμείς στην Παπαστράτος θα είμαστε εκεί, παρόντες πάντα σε αυτό το μαζί που τόσο μοναδικά ορίζετε με το έργο σας. Εκ μέρους όλων μας, σας ευχαριστώ».

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης

Στη λήξη της εκδήλωσης ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προσέφερε, στον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Παπαστράτος, από ένα αναμνηστικό πυροσβεστικό κράνος καθώς και αναμνηστική πλακέτα του θυρεού του Πυροσβεστικού Σώματος στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.

O Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προσφέρει από ένα αναμνηστικό πυροσβεστικό κράνος στον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Παπαστράτος

O Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προσφέρει από ένα αναμνηστικό πυροσβεστικό κράνος στον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Παπαστράτος

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Γεώργιος Καλογερόπουλος, καθώς και στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προσφέρει αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Γιώργο Καλογερόπουλο

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος προσφέρει αναμνηστική πλακέτα στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης κ. Γιώργο Καλογερόπουλο

Στο τέλος της εκδήλωσης, στο πλαίσιο της οποίας προβλήθηκε και ειδικό βίντεο με δηλώσεις των πυροσβεστών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση του στόλου των -παραταγμένων έξω από το υπόστεγο- οχημάτων και των πληρωμάτων τους από τον Πρωθυπουργό και την Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

(Από αριστερά) Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης,  ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, o Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Στέφανος Κολοκούρης, o Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαγεωργίου.

(Από αριστερά) Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, o Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος κ. Στέφανος Κολοκούρης, o Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Παπαγεωργίου.

Δείτε όλη την τελετή στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε ακόμα