ΚΟΙΝΩΝΙA
28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022

Βελλίδειο: Η ανακύκλωση στην «καρδιά» της ΔΕΘ με την σφραγίδα της Παπαστράτος

Εκδηλώσεις με χιλιάδες επισκέπτες μπορούν να γίνουν βιώσιμες με το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμάτων που σχεδίασε η Παπαστράτος στο πλαίσιο της φετινής συμμετοχής της στη ΔΕΘ.

Κείμενο από Ηuffington Post Greece (αναδημοσίευση)

Ήταν μία από τις πιο «γεμάτες» διοργανώσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης που έχουμε ζήσει. Κόντρα στο δύσκολο διεθνές περιβάλλον και στην πίεση που δέχεται η ευρωπαϊκή οικονομία λόγω Ουκρανίας, τα περίπτερα ήταν πολλά και αναβαθμισμένα με τεχνολογικές εφαρμογές, οι επισκέπτες και οι εκθέτες χαμογελούσαν, ενώ η δυνατή συμμετοχή από τα Αραβικά Εμιράτα έδωσε κάτι από διεθνή ακτινοβολία.

Η «καρδιά» της ΔΕΘ χτύπησε δυνατά και μέσα στο Βελλίδειο, που γέμισε ασφυκτικά - ξανά και ξανά - για τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών. Χιλιάδες άνθρωποι σε ένα ιστορικό συνεδριακό κέντρο, που θεμελιώθηκε το 1992, με τις υποδομές του να εκσυγχρονίζονται συνεχώς.

Το Βελλίδειο στην εποχή της ανακύκλωσης με την σφραγίδα Παπαστράτος


Η φετινή δράση με την υποστήριξη της Παπαστράτος - για 5η φορά με δυναμική παρουσία και σε συνεργασία υψηλού επιπέδου με την ΔΕΘ - σηματοδοτεί τη μετάβαση του μεγαλύτερου συνεδριακού κέντρου της χώρας στην εποχή των βιώσιμων εκδηλώσεων. Σταδιακά, στόχος είναι η μετατροπή του Βελλιδείου σε έναν χώρο διοργάνωσης εκδηλώσεων με το ελάχιστο δυνατό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα.

Γιατί το Βελλίδειο; Γιατί αυτός είναι ο μεγαλύτερος και ένας από τους πλέον εμβληματικούς συνεδριακούς χώρους της Ελλάδας, που μπορεί να λειτουργήσει ως «πιλότος» για να δοκιμαστούν καλές πρακτικές και να εμπνεύσει ευρύτερα για την αξιοποίηση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, προς όφελος του περιβάλλοντος και της κοινωνίας.

Τα μεγάλα χρωματιστά κουτιά μέσα στο Βελλίδειο είναι στην πραγματικότητα η τελική «πινελιά» στο πρόγραμμα που σχεδίασε η Παπαστράτος, το οποίο συμπεριέλαβε αφενός τον σχεδιασμό και την παράδοση ενός ολοκληρωμένου Οδηγού Βιώσιμων Εκδηλώσεων, αφετέρου τη δημιουργία ενός δομημένου συστήματος ανακύκλωσης.

Τα σκουπίδια μας είναι πολύτιμες πρώτες ύλες


«Κάθε μέρα, όλοι δημιουργούμε «σκουπίδια» που στην πραγματικότητα αποτελούν πολύτιμες πρώτες ύλες. Αν τις αξιοποιήσουμε σωστά, συμβάλλουμε στην προστασία και εξοικονόμηση φυσικών πόρων, στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην αποφυγή της ρύπανσης του περιβάλλοντος. Με την ανακύκλωση δίνουμε στα υλικά των απορριμμάτων μας μία δεύτερη ευκαιρία ζωής και μειώνουμε, ταυτόχρονα, το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα σύμφωνα με τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Φιλοδοξούμε η ολοκληρωμένη αυτή παροχή προς τη ΔΕΘ να αποτελέσει έναυσμα ώστε να ξεκινήσει η μετάβαση σε βιώσιμες εκδηλώσεις, ειδικά σήμερα που είναι περισσότερο αναγκαίες παρά ποτέ, λόγω της κλιματικής κρίσης», λένε χαμογελώντας πλατιά οι άνθρωποι της Παπαστράτος.

Παπαστράτος: Είμαστε οι Πράξεις μας


Η Παπαστράτος μέσα από το σύνθημα «Είμαστε οι Πράξεις» μας, πρεσβεύει την ευθύνη που όλοι έχουμε για την αλλαγή #prostokalytero: «Μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε, μέσα από επιλογές που έχουν θετικό αποτύπωμα για εμάς και τους γύρω μας. Πράξεις που στην Παπαστράτος συμπεριλαμβάνουν τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες μας, την ελληνική οικονομία, την κοινωνία. Αυτό είμαστε, οι πράξεις μας. Αυτές μας χαρακτηρίζουν, μας ορίζουν, μας καθοδηγούν. Πριν ζητήσουμε από τους άλλους να πράξουν #prostokalytero, αλλάξαμε και συνεχίζουμε να αλλάζουμε πρώτοι εμείς».

 

Διαβάστε ακόμα