ΚΟΙΝΩΝΙA
31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Πρόγραμμα επιμόρφωσης για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης των γυναικών

Ο νέος κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων “Μαθήματα Οικονομίας”, που διοργανώνει το Women On Top, με τη συνεργασία της αθηΝΕΑ και με τη χρηματοδότηση της Παπαστράτος έχει στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής τους εκπαίδευσης.

Το χάσμα που υπάρχει μεταξύ των δυο φύλων σε ό,τι αφορά την οικονομική συμπεριφορά και τις πεποιθήσεις σχετικά με ζητήματα χρηματοοικονομικής διαχείρισης ανάδειξε -μεταξύ άλλων- η πρόσφατη έρευνα με τίτλο «Ο χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός των γυναικών στην Ελλάδα» που πραγματοποίησε το Women On Top και η αθηΝΕΑ με την υποστήριξη της Παπαστράτος.

Στόχος της έρευνας ήταν να διερευνηθεί το κατά πόσο οι γυναίκες στην Ελλάδα είναι σε θέση να διαχειριστούν το οικονομικό τους παρόν, να χτίσουν την οικονομική τους ανεξαρτησία και να πάρουν οικονομικές αποφάσεις που θα συμβάλουν στην ευημερία τη δική τους, των οικογενειών τους και της κοινωνίας μας στο μέλλον.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα της έρευνας και περνώντας από την θεωρία στην πράξη, τον Μάρτιο ξεκινάει ένας κύκλος επιμορφωτικών σεμιναρίων με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών μέσα από την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής τους εκπαίδευσης. 

Ο 9μηνος κύκλος επιμόρφωσης απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 18 ετών και έχει ως στόχο την εξοικείωσή τους με βασικές αρχές χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων που θα τις βοηθήσουν να διαχειριστούν το οικονομικό τους μέλλον με αυτοπεποίθηση.

Μέσα από μηνιαία διαδραστικά σεμινάρια και ενδιάμεσες ομαδικές συναντήσεις, οι συμμετέχουσες θα έρθουν σε επαφή με πρακτικά εργαλεία και στοχευμένες δραστηριότητες και θα μάθουν να οργανώνουν καλύτερα τα οικονομικά τους, να αποταμιεύουν με βιώσιμο τρόπο, να αυξάνουν τα έσοδα και να μειώνουν τα έξοδα τους. 

Θα εξοικειωθούν επίσης με τη σημασία του μακροπρόθεσμου οικονομικού σχεδιασμού και τις βασικές αρχές των επενδύσεων και θα διερευνήσουν τρόπους με τους οποίους μπορούν να επικοινωνήσουν και να διαπραγματευτούν πιο αποτελεσματικά για τα οικονομικά θέματα με τα άτομα του περιβάλλοντός τους.

Τα σεμινάρια θα παραδίδονται διαδικτυακά από έμπειρες εκπαιδεύτριες που έχουν επιμορφωθεί στις βασικές αρχές της θεματικής από το Women On Top και θα περιλαμβάνουν πολύτιμο υλικό που έχει διαμορφωθεί από τον οργανισμό, για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής ανθεκτικότητας των γυναικών.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμα