ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Εθελοντικός Καθαρισμός της Παραλίας του Ασπρόπυργου

Εργαζόμενοι της Παπαστράτος μάζεψαν πάνω από 350 κιλά σκουπίδια, σε διάστημα 1 1/2 ώρας, από την παραλία Ασπροπύργου, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων εθελοντικών δράσεων της εταιρείας.

Δεκάδες εργαζόμενοι της Παπαστράτος μαζεύτηκαν το πρωινό του Σάββατου 05 Ιουνίου στην παραλία Ασπροπύργου προκειμένου, με την υποστήριξη της ομάδας ΑΝΙΜΑ-Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής, να προχωρήσουν στον δεύτερο εθελοντικό καθαρισμό της συγκεκριμένης παραλίας μετά τον αντίστοιχο που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 στο πλαίσιο της World Cleanup Day.

 

Οι συμμετέχοντες ένωσαν τις δυνάμεις τους, τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας λόγω Covid-19, προκειμένου να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στον κοινό αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Καταφέρνοντας έτσι, μέσα σε διάστημα μόλις 1 ½ ώρας, να μαζέψουν πάνω από 350 κιλά σκουπίδια και, με τον τρόπο αυτό, να γίνουν μέρος της λύσης. Επιπλέον, προκειμένου να περιορίσουν κατά το δυνατό τη χρήση πλαστικών μπουκαλιών, έφεραν το δικό τους προσωπικό παγούρι.

Μια εθελοντική δράση που συμπεριλαμβάνεται στη γενικότερη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης που ανακοίνωσε πρόσφατα η Παπαστράτος, σε ειδική εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο με αφορμή τα 90 χρόνια λειτουργίας της.  Με τον εθελοντισμό να παίζει κομβικό ρόλο στον πυλώνα Εργαζόμενοι και Συνεργάτες (ένας από τους πέντε συνολικά που εντάσσονται στο πλάνο). 

Συγκεκριμένα η Παπαστράτος έχει θέσει ως στόχο, μέχρι το 2023, οι άνθρωποί της να συμμετέχουν τακτικά σε εθελοντικές πρωτοβουλίες, με την παροχή αντίστοιχων κινήτρων και στόχο τις 9.000 ημέρες εθελοντικής συνεισφοράς τον χρόνο.

Για να το πετύχει εφαρμόζει ήδη μια νέα Πρακτική Εθελοντισμού, προκειμένου να τονωθεί περαιτέρω το κίνημα του εθελοντισμού μέσα στον οργανισμό και με απώτερο στόχο να ενισχυθεί η προσφορά προς την κοινωνία. Συνοπτικά, με τη νέα Πρακτική Εθελοντισμού κάθε εργαζόμενος θα δικαιούται έως και 5 ημέρες άδειας μετ’ αποδοχών μέσα στο έτος για αντίστοιχο χρόνο που έχει προσφέρει σε εθελοντικές δράσεις της επιλογής τους εκτός εργασιακού χρόνου. Οι μέρες αυτές θα μπορούν να αξιοποιηθούν εκ νέου για εθελοντική δράση, δημιουργώντας έτσι έναν συνεχή κύκλο προσφοράς.

Διαβάστε ακόμα