ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021

Πέντε βραβεία για την Παπαστράτος στα Manufacturing Excellence Awards 2021

Με επιτυχία στέφθηκε, για άλλη μια χρονιά, η παρουσία της Παπαστράτος στα έγκριτα βραβεία που αναδεικνύουν -μέσω peer review αξιολόγησης- τις πιο αξιόλογες και καινοτόμες πρωτοβουλίες της ελληνικής βιομηχανίας.

Σε μια ιδιαίτερη, λόγω πανδημίας, χρονιά όπου οι πρωτοβουλίες που επιβραβεύονται είναι αυτές που διακρίνονται από επιχειρηματική δεινότητα σύμφωνα με τους νέους όρους ψηφιακής μετάβασης, πράσινης ανάπτυξης αλλά και διαχείρισης κρίσεων, η Παπαστράτος κέρδισε και πάλι σημαντικές διακρίσεις.

Συγκεκριμένα, πέρα το βραβείο Αριστείας στον κλάδο της (το οποίο κέρδισε για 2η συνεχόμενη χρονιά), η Παπαστράτος στα φετινά Manufacturing Excellence Awards πήρε Gold βραβείο στην ενότητα «Υγεία & ασφάλεια εργαζομένων» για το ότι είχε σταθερά την υγεία των εργαζομένων ως πρώτο μέλημα της κατά τη διάρκεια της πανδημίας και Silver βραβείο στην ενότητα «Στρατηγική διαχείρισης κρίσεων» για τη συνολικότερη στρατηγική αντιμετώπισης της πανδημίας που εφάρμοσε.

Επιπλέον, και πάλι για 2η συνεχόμενη χρονιά, η Παπαστράτος διακρίθηκε -αυτή τη φορά με Bronze βραβείο- στην κατηγορία «Σημαντική παραγωγική επένδυση» για τη νέα μεγάλη επένδυση 125 εκ. ευρώ που ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 90 χρόνια λειτουργίας της.

Ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία έχει, τέλος, η βράβευση της Παπαστράτος με Gold βραβείο -για 2η συνεχόμενη χρονιά- στην ενότητα «Διοίκηση Εργοστασίου» για την αύξηση της απόδοσης και παραγωγικότητας που έχει πετύχει μέσω της χρήσης του πρωτοποριακού συστήματος Συνεχούς Βελτίωσης OPEN+.

Oπως επισημαίνει ο Διευθυντής OPEN+, Γιώργος Κωσταρέλης: «Η συγκεκριμένη βράβευση αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών όλων συνολικά των ανθρώπων του εργοστασίου. Σε ένα σύστημα που αποδίδει, αλλά και το οποίο είναι πολύ απαιτητικό. Συγκεκριμένα το OPEN+ αποτελεί κρίσιμο μέρος του ευρύτερου μετασχηματισμού μας. Όλα ξεκινάνε από αυτό και όλα τα βραβεία έχουν σχέση με αυτό και αποτελούν προέκτασή του. Γιατί η σωστή λειτουργία, που αυτό εξασφαλίζει, σου δίνει τις βάσεις για να μπορέσεις να είσαι άριστος σε όλα τα πεδία, όπως η ασφάλεια, η ποιότητα, η παραγωγικότητα, η μείωση του κόστους και η ανάπτυξη του ανθρωπίνου δυναμικού».

Προσθέτοντας, συγκεκριμένα όσον αφορά την έμφαση στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, ότι: «Δεν υφίσταται καν για εμάς η έννοια της παραγωγικότητας και της απόδοσης αν δεν έχουμε εξασφαλίσει πρώτα την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Αυτό είναι πάντα το πρωταρχικό μας μέλημα».

Η Παπαστράτος επέλεξε να υιοθετήσει το OPEN+ ταυτόχρονα με τον ριζικό μετασχηματισμό τον οποίο ξεκίνησε πριν από 4 χρόνια. Όταν δηλαδή από σημαντικότερη καπνοβιομηχανία της Ελλάδας, θυγατρική της Philip Morris International, της μεγαλύτερης καπνοβιομηχανίας στον κόσμο, μετασχηματίστηκε -με οδηγό την επιστήμη- σε εταιρεία επιστήμης και τεχνολογίας με όραμα να συμβάλει στο τέλος του τσιγάρου.

Ένα σύστημα που αξίζει να επισημανθεί ότι παίζει κομβικό ρόλο στη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης πέντε πυλώνων της Παπαστράτος για τα επόμενα χρόνια, που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα μέσω του OPEN+, που εντάσσεται στον ευρύτερο πυλώνα υποδειγματικής λειτουργίας της εταιρείας, στόχος αποτελεί έως το 2025 να έχει μειωθεί κατά 20% η κατανάλωση ενέργειας και κατά 20% η κατανάλωση νερού. Επιπλέον μέχρι το 2023, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας, να έχει μειωθεί κατά 30% η φύρα του καπνού σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας.

Διαβάστε ακόμα