ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
23 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021

Χρήστος Χαρπαντίδης: Νέα επένδυση 125 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα με διαφανές πλάνο Βιώσιμης Ανάπτυξης

Για τη νέα μεγάλη επένδυση και τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της Παπαστράτος μίλησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της στην ειδική έκδοση «Πρωταγωνιστές της Ανάκαμψης 2021» της Καθημερινής.

Κείμενο από την Καθημερινή (αναδημοσίευση

Η Παπαστράτος γιορτάζει 90 χρόνια πορείας άρρηκτα συνδεδεμένης με την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα της Ελλάδας. Ενενήντα χρόνια που σηματοδοτούν το τέλος μίας εποχής και αποτελούν την αφετηρία μίας νέας. Η ημέρα της επετείου μας δεν είναι μια άλλη ημέρα, είναι μία άλλη ημέρα, όπου τιμάμε την ιστορία μας στρέφοντας το βλέμμα μας στο μέλλον, επιλέγοντας να ξαναγεννηθούμε, προχωρώντας αποφασιστικά σε μια εποχή χωρίς τσιγάρο, με επίκεντρο την καινοτομία και όχημα την επιστήμη.

Εγκαινιάζοντας αυτή τη νέα εποχή, ανακοινώσαμε νέα μεγάλη επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ, στην Ελλάδα, στον Ασπρόπυργο. Επένδυση που απελευθερώνει περαιτέρω τη δυναμική του εργοστασίου μας, αναβαθμίζοντας τις γραμμές παραγωγής μας, εγκαθιστώντας τρεις νέες και ψηφιοποιώντας πλήρως το Λιθογραφείο μας, ενώ, παράλληλα, ενισχύει την εξαγωγική δραστηριότητά μας και διευρύνει την οικογένειά μας με 115 νέες θέσεις εργασίας, η κάλυψη των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει από τις αρχές του 2021.

Ιστορική συνέπεια

Συνδετικός κρίκος κάθε σταθμού της ενενηντάχρονης πορείας μας είναι η προσπάθεια δημιουργίας μίας συμπεριληπτικής, βιώσιμης κοινωνίας. Το νέο πλάνο Βιώσιμης Ανάπτυξής μας αποτελεί μέρος αυτής της ιστορικής συνέπειας της Παπαστράτος και θέτει την υπεύθυνη δραστηριότητά μας στη σωστή βάση της, έτσι όπως την ορίζουμε εμείς: Δημόσια. Διαφανή. Δεσμευτική. Πρωταρχικός στόχος είναι η σύνδεση αυτού του πλάνου με την καινοτόμα λειτουργία μας. Συγκεκριμένα, μέχρι το 2025, στοχεύουμε στη μείωση των καπνιστών στην Ελλάδα κατά 1,5 εκατομμύριο, είτε μέσω διακοπής του καπνίσματος είτε μέσω στροφής σε καινοτόμες εναλλακτικές λύσεις, ενώ, μέχρι το 2023 το 75% των καθαρών εσόδων μας θα προέρχεται από καινοτόμα εναλλακτικά προϊόντα. 

Παράλληλα, ενισχύουμε περαιτέρω την υποδειγματική λειτουργία μας, ενσωματώνοντας, μέχρι το 2023, σε όλες τις νέες ηλεκτρονικές μας συσκευές, τεχνολογία επιβεβαίωσης ηλικίας, και μειώνοντας, κατά 30%, τη φύρα καπνού σε όλα τα στάδια παραγωγής. Τιμώντας, επιπλέον, την αναγνώριση από τους ανθρώπους μας ως «Εργοδότη Επιλογής», εστιάζουμε στη δημιουργία ενός ισότιμου εργασιακού περιβάλλοντος όπου, μέχρι το 2023, το 40% των διευθυντικών στελεχών θα είναι γυναίκες, ενώ, ταυτόχρονα δίνουμε κίνητρα για την τακτική συμμετοχή όλων σε εθελοντικές ενέργειες, με σαφή και μετρήσιμο στόχο τις 9.000 ημέρες εθελοντικής συνεισφοράς τον χρόνο. Δε μένουμε, όμως, εδώ. Θέλουμε να συμπαρασύρουμε την κοινωνία σε αυτό το ταξίδι βιωσιμότητας. Γι’ αυτό το λόγο, από σήμερα, 50% των πόρων κοινωνικής στήριξής μας κατευθύνεται σε δράσεις για την ενδυνάμωση της γυναίκας και 50% σε δράσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

 
Το τέλος του τσιγάρου


Στη ζωή, δύο είναι οι πιο σημαντικές μέρες. Εκείνη που γεννιέσαι και εκείνη που συνειδητοποιείς γιατί γεννήθηκες. Αυτό το γιατί, εμείς το απαντήσαμε μέσα από ένα μεγάλο όραμα: το τέλος του τσιγάρου. Ταρακουνήσαμε τα θεμέλια της ύπαρξής μας και τολμήσαμε να γίνουμε μέρος μια μεγάλης, παγκόσμιας αλλαγής, μετασχηματίζοντας τον οργανισμό μας από μία ιστορική καπνοβιομηχανία σε μία εταιρεία επιστήμης και τεχνολογίας. Σήμερα, ο στόχος διευρύνεται, ο σκοπός μας αφορά άμεσα ολόκληρη την κοινωνία. Βάζουμε στόχο μια Ελλάδα στην οποία το τσιγάρο θα αποτελεί οριστικά παρελθόν.

Διαβάστε ακόμα