ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η  Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Παπαστράτος για το 2019

Η δεύτερη έκθεση βιώσιμης ανάπτυξης της Παπαστράτος αποτυπώνει αναλυτικά την πολυεπίπεδη συνεισφορά της εταιρείας στην οικονομία, στην κοινωνία και στο περιβάλλον, αλλά και το σύνολο των δράσεων της σε επίπεδο εταιρικής υπευθυνότητας.

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλογεί σε μια μεγάλή επιχείρηση, όπως είναι η Παπαστράτος, και με βασική́ επιδίωξη την εναρμόνιση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ-DOS) του ΟΗΕ, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ιδία συνέπεια προκειμένου να ενισχύσουμε τη συνολική́ προσφορά́ μας στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο, εκτός των στενών οικονομικών ορίων, και να παράγουμε κοινωνικό πλεόνασμα.

Για εμάς στην Παπαστράτος το φιλόδοξο όραμα και ο ανώτερος σκοπός μας είναι το να δώσουμε βιώσιμη λύση σε μια από τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες, δηλαδή το τσιγάρο. Έχοντας ως φάρο μας την επιστήμη, και έχοντας επενδύσει εδώ και 12 χρόνια άνω των 7,2 δισ. δολαρίων, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε επιστημονικά τεκμηριωμένες, τεχνολογικά εξελιγμένες, καλύτερες εναλλακτικές του τσιγάρου για όσους επιλέξουν να συνεχίζουν να καπνίζουν. Με το βασικό προϊόν μας χωρίς καύση να αδειοδοτείται τον Ιούλιο του 2020, από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ως το πρώτο και μοναδικό ηλεκτρονικό προϊόν «διαφοροποιημένου κινδύνου» σε σχέση με το τσιγάρο και κατά συνέπεια καλύτερο για τη δημόσια υγεία.

Η κοινωνία περιμένει από εμάς να ενεργούμε με υπευθυνότητα. Και αυτό ακριβώς κάνουμε σχεδιάζοντας ένα μέλλον απαλλαγμένο από το τσιγάρο.  Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά στο εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης: «Με βασική δέσμευση να προσπαθούμε κάθε χρόνο να γινόμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, το ταξίδι μας προς τη νέα εποχή συνεχίστηκε με αμείωτο ρυθμό και το 2019. Όντες σε τροχιά πλήρους μετασχηματισμού, ανατρέποντας το ήδη πολύ επιτυχημένο επιχειρηματικό μας μοντέλο, το 2019 αποτέλεσε αναμφίβολα τη χρονιά που η πορεία της Παπαστράτος εξελίχθηκε σε όλα τα επίπεδα. Αποδείξαμε ότι η δέσμευσή μας για ένα καλύτερο μέλλον, αντανακλάται σε πράξεις ουσιαστικές και αποτελεσματικές και ότι βλέπουμε κάθε πρόκληση σαν ευκαιρία για να κάνουμε πράξη τη μεγάλη αλλαγή. Η εταιρική μας υπευθυνότητα ακολουθεί μια βασική αρχή: Κάθε μας ενέργεια, κάθε μας δράση να προωθεί ένα βιώσιμο, ένα καλύτερο μέλλον για τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες μας και την κοινωνία. Με δύο λόγια, ο δικός μας βαθύς μετασχηματισμός παράγει και διαχέει οφέλη για όσο το δυνατόν περισσότερους».

Η παρούσα Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης έχει αναπτυχθεί με την υποστήριξη του τμήματος Υπηρεσιών Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης (CCaSS) της EY (Ernst & Young) Ελλάδος. Μπορείτε να την διαβάσετε ολόκληρη στο συνοδευτικό attachment που μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Διαβάστε ακόμα