ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Γιώργος Μαργώνης: «Χρειαζόμαστε περισσότερες ανθρώπινες εταιρείες, που να προχωρούν μαζί με τους εργαζόμενους τους στην επόμενη ημέρα»

Για τη βιωσιμότητα και τη συμπερίληψη, ως θεμέλιους λίθους του εργασιακού περιβάλλοντος της Παπαστράτος, μίλησε -μεταξύ άλλων- ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στην ειδική εκδήλωση «ΠΡΟΣΩΠΑ» του CNN Greece.

«Οι Έλληνες είμαστε πολύ επιτυχημένοι και πολύ ανταγωνιστικοί. Νομίζω ότι πρέπει να είμαστε λίγο περισσότερο υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες, όχι όμως με την έννοια του παρελθόντος, της αρχαίας Ελλάδας, αλλά περήφανοι για το μέλλον που μπορούμε να δημιουργήσουμε για τις επόμενες γενιές».  

Mε τη δήλωση αυτή ολοκλήρωσε ο Γιώργος Μαργώνης την τοποθέτησή του στο πλαίσιο του πάνελ «Η σύνδεση του επιχειρηματικού κόσμου με τον κόσμο της εργασίας» του «ΠΡΟΣΩΠΑ» στο οποίο συμμετείχε μαζί με την Υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, με συντονιστή τον διευθυντή του CNN Greece Δημήτρη Πεφάνη.

Εκεί όπου, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος στάθηκε στις καλές πρακτικές που εφαρμόζει η Παπαστράτος, αναβαθμίζοντας διαρκώς το εργασιακό περιβάλλον της και εφαρμόζοντας τις έννοιες της βιωσιμότητας και της συμπερίληψης σε όλα τα επίπεδα. Τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή στην Παπαστράτος συνυπάρχουν 4 γενιές εργαζομένων και δηλώνοντας: «Στην Ελλάδα χρειαζόμαστε περισσότερες ανθρώπινες εταιρείες, που να μπορούν να προχωρούν μαζί με τους εργαζόμενους τους στην επόμενη ημέρα».

Από αριστερά: Δόμνα Μιχαηλίδου (Υπουργός Εργασίας), Γιώργος Μαργώνης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Παπαστράτος), Δημήτρης Πεφάνης (Διευθυντής CNN Greece)

Από αριστερά: Δόμνα Μιχαηλίδου (Υπουργός Εργασίας), Γιώργος Μαργώνης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Παπαστράτος), Δημήτρης Πεφάνης (Διευθυντής CNN Greece)

Η κ. Μιχαηλίδου με τη σειρά της, αφού εξήρε την επένδυση στους ανθρώπους τους που πραγματοποιούν εταιρείες όπως η Παπαστράτος, αναφέρθηκε στην ανάγκη το εργασιακό περιβάλλον να στηρίζει τον εργαζόμενο και στην προσωπική του ζωή, καθώς αυτό λειτουργεί ανταποδοτικά. Μιλώντας επίσης για την ανάγκη μετεκπαίδευσης και δια βίου μάθησης, που σήμερα είναι απαραίτητη επισήμανε: «Δεν είναι μόνο το αποτύπωμα που θα έχει ο εργαζόμενος στην επιχείρηση αλλά και το αποτύπωμα που θα έχει η εργασιακή του σχέση στο νοικοκυριό του. Άρα αυτή, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, θα γυρίσει στην επιχείρηση, ως μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, ως ένα κίνητρο να μη φύγει και έτσι να δουλέψει καλύτερα το οικοσύστημα».

Τα «Πρόσωπα» του CNN Greece  τιμούν ανθρώπους που κατάφεραν να διακριθούν για το έργο τους και την προσπάθειά τους, βάζοντας πάνω από όλους και όλα την έννοια της αυταπάρνησης, της προσφοράς, της αλληλεγγύης και αποτελώντας παραδείγματα προς μίμηση. Η φετινή εκδήλωση, που έλαβε χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τίμησε όλους όσοι έχουν συμμετάσχει στο αφιέρωμα «Πρόσωπα» από το 2018 έως και το 2023, και πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου και εκπροσώπων της πολιτείας και της οικονομίας.

Διαβάστε ακόμα