ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Γιώργος Μαργώνης: «Η Παπαστράτος του 2023 είναι μια εταιρεία προσανατολισμένη στο “brain retrain”»

Για το «ταξίδι» καινοτομίας της Παπαστράτος, την αναγκαιότητα η διαχείριση ταλέντου να περνάει μέσα από τη συνεχή ανάπτυξη και επανεκπαίδευση και τις αρετές της ελληνικής επιχειρηματικότητας μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Delphi Economic Forum.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Γιώργος Μαργώνης (δεύτερος από αριστερά) με τους (από αριστερά) Σπύρο Μαγιάτη, Co-Founder & CTO, Workable, Greece και Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Γιώργος Μαργώνης (δεύτερος από αριστερά) με τους (από αριστερά) Σπύρο Μαγιάτη, Co-Founder & CTO, Workable, Greece και Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google

«Έχουμε χρέος, ως μεγάλες εταιρείες, να βοηθήσουμε στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας και να προσφέρουμε έμπνευση στους ανθρώπους». Με την τοποθέτηση αυτή έκλεισε τη συμμετοχή του στη συζήτηση σχετικά με την καινοτομία ως προαπαιτούμενο της επιτυχίας («Innovation across the board: A Prerequisite for survival & Success») ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Γιώργος Μαργώνης.

Στο πάνελ του Delphi Economic Forum συμμετείχαν επίσης ο κ. Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, η κα Πέγκυ Αντωνάκου, Γενική Διευθύντρια Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google και ο κ. Σπύρος Μαγιάτης, Co-Founder & CTO, Workable, Greece, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Μάρκος Βερέμης, Co-Founder & Executive Chairman; Partner, Upstream; BigPi Venture Capital, Greece.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους της συζήτησης ο κ. Μαργώνης αναφέρθηκε στο «ταξίδι» της καινοτομίας που η Παπαστράτος έχει ξεκινήσει με το σταδιακό μετασχηματισμό της σε μία εταιρεία τεχνολογίας με όραμα το τέλος του τσιγάρου και το πως αυτός έχει αλλάξει δημιουργικά τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας. Κάνοντας παράλληλα ιδιαίτερη αναφορά στην ευθύνη που έχουν οι εταιρείες προς τους ανθρώπους που είναι μέρος και κομμάτι της πορείας τους, στην επανεκπαίδευση και το reskilling.

Χαρακτηριστικά ανάφερε «Είναι ευθύνη μας να στηρίξουμε τους ανθρώπους που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ. Να τους προσφέρουμε έμπνευση και εργαλεία για να αναπτυχθούν και να αλλάξουν όσο αλλάζουμε κι εμείς». Προσθέτοντας πως «Εμείς στην Παπαστράτος προσπαθούμε να αλλάξουμε όλοι μαζί. Από τον μετασχηματισμό μας δεν εξαιρείται κανένας. Για αυτό και η Παπαστράτος του 2023 είναι μια εταιρεία προσανατολισμένη στο “brain retrain”, που μαθαίνει, εξελίσσεται και προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

Μιλώντας, στη συνέχεια, για την ελληνική επιχειρηματικότητα και τα χαρακτηριστικά της, ο κ. Μαργώνης σημείωσε τις αρετές της προσαρμοστικότητας και της ανθεκτικότητας του Έλληνα επιχειρηματία δηλώνοντας «Προσωπικά θεωρώ ότι η επιχειρηματικότητα είναι κομμάτι του DNA μας ως Έλληνες και ότι διαθέτουμε στοιχεία που μας διαφοροποιούν και τα οποία είναι πολύτιμα, ειδικά σε μια εποχή όπως αυτή όπου το εξωτερικό περιβάλλον είναι ρευστό και αλλάζει συνέχεια. Στοιχεία όπως η προσαρμοστικότητα αλλά και το καλό επίπεδο εκπαίδευσης, παρά τα όποια προβλήματα υπάρχουν σε αυτόν τον τομέα, με τη βοήθεια της ελληνικής οικογένειας και κουλτούρας που προσπαθεί να θωρακίσει και να ενισχύσει τα παιδιά για την επόμενη ημέρα».

Επισημαίνοντας ταυτόχρονα την ανάγκη τόσο της περαιτέρω ενίσχυσης της παιδείας, είτε μέσω των φορέων είτε μέσα από την οικογένεια, όσο και της αλλαγής νοοτροπίας ώστε να σταματήσουμε να δαιμονοποιούμε την επιχειρηματικότητα η οποία «προχωράει μπροστά την κοινωνία, αν είναι σωστή και διαφανής. Και οι εταιρείες, οφείλουμε να δημιουργούμε την κουλτούρα αυτή».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση στο παρακάτω βίντεο.

Διαβάστε ακόμα