ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
31 ΜΑΙΟΥ 2020

Σ. Δρακουλαράκος: Η διαχείριση της πανδημίας για ένα καλύτερο μέλλον

O Γενικός Διευθυντής Επικοινωνίας της Παπαστράτος γράφει, στην έκδοση «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2020» της Κυριακάτικης Καθημερινής, για τον υπεύθυνο τρόπο που διαχειριστήκαμε την πανδημία και το παράθυρο αισιοδοξίας που ανοίγει αυτό για την επόμενη ημέρα.

Κείμενο από την έκδοση ΕΚΕ 2020 της Καθημερινής της Κυριακής (αναδημοσίευση)


Μέσα σε τόσο μεγάλες κρίσεις, όπως αυτή του νέου κορωνοϊού, η λέξη «ευκαιρία» ξενίζει. Το πλήγμα στη Δημόσια Υγεία, στην Οικονομία και στην απασχόληση είναι μεγάλο για ολόκληρο τον πλανήτη. Και όμως, ακόμη και σήμερα που ο φόβος και η αβεβαιότητα κυριαρχούν παντού, ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας που μπορεί να μας οδηγήσει σε μια καλύτερη μέρα. Ο υπεύθυνος τρόπος που διαχειριστήκαμε ως χώρα και ως πολίτες την πανδημία μάς δείχνει τον δρόμο.

Η Ελλάδα, μια μικρή χώρα χτυπημένη ήδη από μια δεκαετή οικονομική κρίση, καταφέρνει να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη κατάσταση με υποδειγματικό τρόπο. Με υπευθυνότητα, ομοψυχία, αλληλεγγύη και πνεύμα συνεργασίας, βάζοντας μπροστά το «εμείς» και όχι το «εγώ», καταφέραμε όλοι μαζί κάτι που ίσως να μην έχουμε κατανοήσει ακόμη τη σπουδαιότητά του.

Στην Παπαστράτος ακολουθήσαμε το ένστικτό μας, αυτό που υπαγόρευε η συνείδηση και όχι τα εγχειρίδια κρίσης. Βάλαμε μπροστά και πάνω από όλα την ασφάλεια των εργαζομένων και των καταναλωτών. Επιταχύναμε τον ψηφιακό μας μετασχηματισμό, θέτοντας σε λειτουργία όλες τις απαραίτητες υποδομές τηλεργασίας. Δεν αφήσαμε τα πράγματα στην τύχη τους. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό προκειμένου να διασφαλίσουμε τη λειτουργία μας και να μη χαθούν θέσεις εργασίας. Και τα καταφέραμε. Δράσαμε κόντρα στον χρόνο, κάνοντας ό,τι μπορούσαμε προκειμένου να γίνουμε μέρος της λύσης.

Τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο την Παπαστράτος. Πολιτεία, πολίτες, επιχειρήσεις λειτούργησαν με ταχύτατα αντανακλαστικά και οδηγηθήκαμε σε μια κοινή κατάκτηση. Μια κατάκτηση που αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες που κρύβουμε μέσα μας. Γι’ αυτό και οφείλουμε να καταγράψουμε και να ανατρέχουμε συχνά σε όσα σπουδαία πετύχαμε, να τα κάνουμε κτήμα μας και βάση για ένα μέλλον προς το καλύτερο.

Διαβάστε ακόμα