ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Ιάκωβος Καργαρώτος: «Η μείωση της βλάβης μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματική πολιτική Δημόσιας Υγείας για τη διαχείριση του καπνίσματος, συμπληρωματικά με την πρόληψη και τη διακοπή»

Τη συμβολή των εναλλακτικών προϊόντων στη μείωση της βλάβης και την ανάγκη για μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση στο ζήτημα της αντιμετώπισης του καπνίσματος ανάλυσε ο Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος στο πλαίσιο του συνεδρίου «Μην Κολλάς» με θέμα τις υπεύθυνες συμπεριφορές και τη μείωση βλάβης από εθιστικές συνήθειες.

«Αναγνωρίζουμε, ως Παπαστράτος και PMI, την επείγουσα φύση του παγκόσμιου προβλήματος του καπνίσματος. Η απάντησή μας είναι αποφασιστική, έχοντας επενδύσει περισσότερα από 10 δισεκ. δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη τα τελευταία 15 χρόνια για να δημιουργήσουμε επιστημονικά τεκμηριωμένα εναλλακτικά προϊόντα, που διαθέτουν προφίλ χαμηλότερου κινδύνου. Είναι ανάγκη να δούμε με ρεαλισμό το θέμα του καπνίσματος μακριά από ιδεοληψίες. Και αυτό προϋποθέτει συνεργασία μεταξύ κυβερνήσεων, επιστημόνων, της κοινωνίας των πολιτών και της βιομηχανίας».

Αυτό δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο πάνελ του συνεδρίου «Μην Κολλάς», που διοργάνωσε ο ANTENNA Group σε συνεργασία με την Tsomokos Communications, με συντονίστρια την Μαρία Σαράφογλου.

Προσθέτοντας: «Τα εναλλακτικά προϊόντα θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη μείωση της βλάβης για όλους εκείνους τους ενήλικους καπνιστές που δεν διακόπτουν το κάπνισμα. Πιστεύουμε ότι η μείωση της βλάβης, μέσω των εναλλακτικών προϊόντων μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματική πολιτική, δίπλα στη διακοπή και την πρόληψη, για τη διαχείριση του καπνίσματος. Πιστεύουμε ισχυρά σε αυτό. Και πράττουμε ανάλογα».

Στο επίκεντρο των συζητήσεων του 1ου συνέδριου για τις υπεύθυνες συμπεριφορές και τη μείωση βλάβης από εθιστικές συνήθειες ήταν οι εξαρτητικές συμπεριφορές και οι εναλλακτικές λύσεις για μείωση της βλάβης, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με βιωματικές ιστορίες δημοφιλών προσώπων. Συμμετείχαν επιστήμονες, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και μεγάλων εταιρειών καθώς και πολιτικοί, που πήραν θέση και ανέπτυξαν με ιδιαίτερη ευαισθησία το καίριο αυτό ζήτημα του εθισμού και της χρήσης εθιστικών προϊόντων.

Διαβάστε ακόμα