ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2025

Ι. Καργαρώτος: Είναι στο χέρι μας να προστατεύσουμε τους ανήλικους από τα καπνικά προϊόντα

Ο Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της «Ημερησίας» στη ΔΕΘ 2025, αναφέρθηκε στη μεγάλη πρωτοβουλία της εταιρείας με στόχο την αποτροπή της πρόσβασης των ανηλίκων σε προϊόντα καπνού και νικοτίνης.

/media/3orosnfq/kargarotos-papastratos.jpg?width=1000&height=700&center=0,5,0,5&mode=crop

Κείμενο από Ημερησία (αναδημοσίευση)

Ο κ. Καργαρώτος ανέφερε ότι το «Είναι στο χέρι μας να μην είναι στο χέρι τους» είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει να έχει θετικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την κοινωνία και σημείωσε ότι αποτελεί μία μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, η οποία θα διαρκέσει πολλούς μήνες και θα εξελίσσεται με διάφορες μορφές.

Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι, ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία μεταξύ της εταιρείας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με στόχο τη δημιουργία έξυπνων εργαλείων, τα οποία θα μπορούν να εφαρμόζουν όλες οι εταιρείες καπνού, αλλά και άλλων κλάδων όπου είναι απαραίτητη η επαλήθευση της ηλικίας των αγοραστών.

Ο κ. Καργαρώτος υπογράμμισε επίσης ότι μέσα από δράσεις των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υγείας καταρρίφθηκαν μύθοι.

«Μειώθηκαν οι καπνιστές, χωρίς να υπάρχουν απαγορεύσεις. Χωρίς να αυξηθούν οι φόροι, αυξήθηκαν τα έσοδα από τον κλάδο μας. Και είναι πολύ σημαντικό ότι μειώθηκε το λαθρεμπόριο», ανέφερε ο κ. Καργαρώτος.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση με τίτλο «Φόροι και πολιτικές υγείας: Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο στην Ευρώπη», στην οποία συμμετείχαν ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Κώτσηρας και ο Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος Ιάκωβος Καργαρώτος

Διαβάστε ακόμα