ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
1 ΜΑΙΟΥ 2024

Γιώργος Κωσταρέλης: «Η κοινωνία ζητάει επιτακτικά την πράσινη μετάβαση»

Για τη νέα «πράσινη» επένδυση στο εργοστάσιο της Παπαστράτος και το έντονο ενδιαφέρον του κοινού για θέματα βιωσιμότητας μίλησε, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής Βιωσιμότητας της Παπαστράτος στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Brainstorm Energy Summit.

«Η κοινωνία είναι πολύ πιο μπροστά σε ζητήματα βιωσιμότητας και ζητάει πολύ πιο επιτακτικά αυτή την πράσινη μετάβαση. Εμείς, ως Παπαστράτος, διεξάγουμε μια φορά το χρόνο μια έρευνα σε σχέση με τη βιωσιμότητα σε όλους τους εργαζομένους μας. Είναι εντυπωσιακό το πόσο πολύ βλέπουμε, στις ανοιχτές ερωτήσεις που θέτουμε, θέματα που έχουν να κάνουν με την ενέργεια και το περιβάλλον γενικότερα. Είναι αυτό που θέλει η κοινωνία και πρέπει, αυτά τα ζητήματα, να τα συνυπολογίζουμε στις αποφάσεις και τις επενδύσεις που κάνουμε»

Αυτό δήλωσε ο Διευθυντής Βιωσιμότητας της Παπαστράτος στο πλαίσιο συμμετοχής του στο πάνελ με τίτλο «Πόσο ταιριάζει η βιώσιμη ενέργεια στη βιομηχανία;» του Brainstorm Energy Summit που διοργάνωσε το Fortune Greece σχετικά με τις προκλήσεις του ενεργειακού κλάδου στον δρόμο προς τη «πράσινη μετάβαση» με τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας και του ακαδημαϊκού χώρου, αλλά και εταιρειών που πρωταγωνιστούν στον κλάδο.  

Ο Γιώργος Κωσταρέλης ξεκίνησε κάνοντας αναλυτική αναφορά στη νέα πράσινη επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας, στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο. Μια επένδυση, με στόχο τον περιορισμό της χρήσης ορυκτών καυσίμων και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 30%, που έρχεται να συμπληρώσει τα συνολικά 700 εκατ. ευρώ επενδύσεων που έχουν υλοποιηθεί στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο τα τελευταία 7 χρόνια.

«Με αυτή την επένδυση, που εντάσσεται στο πρόγραμμα Zero Carbon Tech της μητρικής εταιρείας Philip Morris International, είναι σαν να αφαιρούμε αντίστοιχα 5.000 συμβατικά αυτοκίνητα ετησίως από τους δρόμους της Αθήνας», σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας για τη σημασία της συγκεκριμένης επένδυσης. Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο κ. Κωσταρέλης ανέφερε ότι η Παπαστράτος είχε δεσμευτεί για 30% μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας έως το 2025, κάτι που έχει πετύχει ήδη από τα τέλη του προηγούμενου έτους χάρη στις επενδύσεις που έχει υλοποιήσει. «Ήταν το εφαλτήριο να επενδύσουμε περαιτέρω» σημείωσε.

Στο πάνελ, το οποίο συντόνισε ο Managing Editor Fortune Greece Βασίλης Σαμούρκας, συμμετείχαν επίσης ο CEO της Yodiwo Δρ. Αλέξανδρος Μανιατόπουλος και ο Πρόεδρος & CEO της Survey Digital Photovoltaics Δρ. Κωστής Δανιηλίδης.

Διαβάστε ακόμα