ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024

Ο Χρήστος Χαρπαντίδης αναλαμβάνει Επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων στις 180 χώρες της Philip Morris International

Ο νυν Αντιπρόεδρος Ευρώπης, με τομέα ευθύνης τις 12 χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αναλαμβάνει Επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της Philip Morris International (Senior Vice President, External Affairs). Ο κ. Χαρπαντίδης θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Μαΐου 2024 και θα αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της PMI, κ. Jacek Olczak.

«Ο Χρήστος είναι ένας έμπειρος επιχειρηματικός ηγέτης, με πλούσιο ενεργητικό στην αφομοίωση από την κοινωνία των οφελών της μειωμένης βλάβης από τα προϊόντα καπνού, δυνητικά μειωμένου κινδύνου και στην αναλογικού κινδύνου ρύθμιση για τα προϊόντα αυτά», δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της PMI, Jacek Olczak. Προσθέτοντας ότι: «Έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επιχειρησιακή μας δραστηριότητα γύρω από τα προϊόντα καπνού, δυνητικά μειωμένου κινδύνου στην Ελλάδα και την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην πορεία μας προς το τέλος του τσιγάρου. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τον Χρήστο και περιμένω να δω με ενθουσιασμό τις ευκαιρίες που μπορούμε να ξεκλειδώσουμε, με τον ίδιο ως Επικεφαλή Εξωτερικών Υποθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο».

Χτίζοντας πάνω στην ευρεία εμπειρία διεθνών σχέσεων που διαθέτει, ο νέος διευρυμένος τομέας ευθύνης του Χρήστου Χαρπαντίδη, που πλέον θα έχει έδρα τη Λωζάνη και τις Βρυξέλλες, περιλαμβάνει την Χάραξη Ρυθμιστικών & Φορολογικών Πολιτικών, τον Επενδυτικό Σχεδιασμό, την καταπολέμηση του Λαθρεμπορίου, τη συνεργασία με Ερευνητικούς Φορείς και την εκπροσώπηση στις συνομιλίες με διεθνείς οργανισμούς και θεσμικά κέντρα αποφάσεων.

Από την έλευσή του το 2003, ο κ. Χαρπαντίδης έχει υπηρετήσει την PMI από μια σειρά θέσεων και αρμοδιοτήτων, μεταξύ των οποίων, η εμπορική στρατηγική για τα προϊόντα καπνού, δυνητικά μειωμένου κινδύνου στη Λωζάνη της Ελβετίας, καθώς και η ηγεσία της Παπαστράτος στην Ελλάδα, της οποίας διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Συνδέοντας άρρηκτα το όνομά του με τον ριζικό μετασχηματισμό μιας εκ των κορυφαίων βιομηχανιών στην Ελλάδα και την Ν/Α Ευρώπη. Μέχρι πρότινος, ο κ. Χαρπαντίδης ήταν Αντιπρόεδρος της PMI για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με έδρα την Ελλάδα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του στην PMI, έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της καταναλωτικής βάσης της εταιρείας στα προϊόντα καπνού, δυνητικά μειωμένου κινδύνου, διευρύνοντας το χαρτοφυλάκιό της και υποστηρίζοντας ένα κανονιστικό πλαίσιο που συνάδει με το όραμα της PMI για το τέλος του τσιγάρου. Πριν ενταχθεί στην εταιρεία, εργαζόταν στην Coca-Cola Τρία Έψιλον. Ο κ. Χαρπαντίδης είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Kent στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η ηγεσία της λειτουργίας Εξωτερικών Υποθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι τεράστια τιμή», δήλωσε ο Χρήστος Χαρπαντίδης. Προσθέτοντας ότι: «Ανυπομονώ να αξιοποιήσω την αξιοσημείωτη πρόοδο που έχει, ήδη, επιτύχει η ομάδα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα οι επιστημονικά τεκμηριωμένες πολιτικές μείωσης της βλάβης να υποστηρίζονται από περισσότερες χώρες. Είμαι απίστευτα περήφανος για το έργο που κάνουμε για να μεταμορφώσουμε την εταιρεία μας και για τον τρόπο που η κοινωνία των πολιτών ενώνεται για να μας υποστηρίξει. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν περισσότερα. Για να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας, που αλλάζει τον κόσμο, οφείλουμε να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στο Δημόσιο Διάλογο με διαφάνεια, να εμπιστευθούμε τα επιστημονικά δεδομένα και να συνεργαστούμε στενά με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και τους ενδιαφερόμενους φορείς της δημόσιας υγείας για να επιταχύνουμε την αλλαγή».

Η ανακοίνωση της νέας θέσης ακολουθεί την απόφαση του Grégoire Verdeaux να αποχωρήσει από την PMI στα τέλη Απριλίου για να ακολουθήσει άλλες επαγγελματικές ευκαιρίες. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Verdeaux επέκτεινε την παγκόσμια στρατηγική της εταιρείας για τη μείωση της βλάβης από το τσιγάρο και, μαζί με την ομάδα του, διαμόρφωσε πειστικές πολιτικές θέσεις, υποστηρίζοντας κανονισμούς που συνάδουν με τον στόχο της εταιρείας για το τέλος του τσιγάρου.

«Χάρη, σε μεγάλο βαθμό, στις προσπάθειες του Grégoire, οι πολιτικές μείωσης της βλάβης από τον καπνό του τσιγάρου υποστηρίζονται πλέον από έναν αυξανόμενο αριθμό χωρών», δήλωσε ο κ. Olczak. «Υπό την ηγεσία του Χρήστου, πιστεύω ότι η λειτουργία των Εξωτερικών Υποθέσεων θα διασφαλίσει ότι αυτή η θετική δυναμική θα διατηρηθεί και θα ενισχυθεί περαιτέρω».

Διαβάστε ακόμα