ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Χρ. Χαρπαντίδης: «Στηρίζουμε σήμερα το αύριο της Μικρής Λιανικής»

Ekdilosi Synexizoume Mazi  Christos Harpantidis (4) Ekdilosi Synexizoume Mazi  Christos Harpantidis (4)

Την επίσημη έναρξη του «Συνεχίζουμε Μαζί», του ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης των επιχειρήσεων του κλάδου της μικρής λιανικής που λαμβάνει χώρα σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου, στο Ζάππειο.

 «Η αξία της μικρής λιανικής είναι πραγματικά μεγάλη. Για τους περισσότερους ο επιχειρηματίας και ο εργαζόμενος της μικρής λιανικής είναι ο άνθρωπος που βλέπουμε καθημερινά, ο φίλος, ο γνωστός, ο γείτονας. Για εμάς στην Παπαστράτος είναι όλα αυτά, αλλά και κάτι παραπάνω. Είναι ο πολύτιμος συνεργάτης μας. Πολύτιμος όχι μόνο για την Παπαστράτος αλλά και συνολικά για την οικονομία, την απασχόληση και την εφοδιαστική αλυσίδα αφού σε αυτά τα μικρά σημεία, τα παντοπωλεία, τα mini markets, τα ψιλικά, τα περίπτερά μας, εργάζονται περίπου 43.000 άνθρωποι σε 21.000 συνολικά επιχειρήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι οικογενειακές. Ενώ κάθε χρόνο η μικρή λιανική αποδίδει στα ταμεία του Δημοσίου κοντά στα 3 δισ. ευρώ από τον ΕΦΚ και ΦΠΑ των καπνικών προϊόντων, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 7% των εσόδων του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού».

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, κ. Χρήστος Χαρπαντίδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που έλαβε χώρα στο Ζάππειο, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Γιάννη Τσακίρη και εκπροσώπων των Συνδέσμων του κλάδου. Εκεί όπου ανακοινώθηκαν οι τρεις άξονες του προγράμματος που λειτουργεί συμπληρωματικά στα μέτρα της Πολιτείας και έχει ως κεντρικό στόχο όχι μόνο να παράσχει «οξυγόνο» στις επιχειρήσεις, παρέχοντας άμεση ρευστότητα ύψους έως 10 εκατ. ευρώ μέσω άτοκων πιστώσεων, αλλά και να συμβάλλει, μέσα από σημαντικές δράσεις, συνεργασίες και πρωτοβουλίες, στη διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για ολόκληρο τον ιστορικό κλάδο.

Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος πρόσθεσε πως: «Η μικρή λιανική είναι ένας κλάδος με τον οποίο, εμείς στην Παπαστράτος, έχουμε μια κοινή διαδρομή περίπου 90 χρόνων. Ένας κλάδος που, λόγω κρίσης και πανδημίας, κινδυνεύει με αφανισμό με το 1/3 των σημείων να έχουν κλείσει την τελευταία δεκαετία. Μέσα από το Πρόγραμμα «Συνεχίζουμε Μαζί», που έρχεται συμπληρωματικά στα μέτρα που είτε έχει ήδη λάβει, είτε θα λάβει η κυβέρνηση, επιδιώκουμε να στηρίξουμε σήμερα το αύριο του κλάδου και να στείλουμε ένα μήνυμα σε ολόκληρη τη χώρα: Παραμένουμε δίπλα και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη προς το καλύτερο. Συνεχίζουμε Μαζί». Δίνοντας στην συνέχεια τον λόγο σε επαγγελματίες της μικρής λιανικής οι οποίοι, μέσα από ένα βίντεο, μίλησαν για τις ανάγκες, τις ανησυχίες τους και το πόσο θεωρούν ότι μπορεί να συμβάλει το «Συνεχίζουμε Μαζί» στο να ανταπεξέλθουν στις ακόμη πιο δύσκολες συνθήκες που βιώνουν λόγω πανδημίας.

Μια πρωτοβουλία την οποία, στην δική του ομιλία, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε ως φωτεινό ορόσημο και πρότυπο στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προσκαλώντας στην συνέχεια και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις να την μιμηθούν: «Το σήμα που εκπέμπει σήμερα η Παπαστράτος, που φτιάχνει ένα προϊόν το οποίο έρχεται να συμπληρώσει τις προσπάθειες του κράτους και να δώσει την ευκαιρία σε μικρούς επιχειρηματίες που κινούνται στον κλάδο αυτόν της μικρής λιανικής πώλησης να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια επιπλέον ρευστότητα που θα τους επιτρέψει να επιβιώσουν και να συνεχίσουν την λειτουργία τους απρόσκοπτα σε αυτή την δύσκολη χρονιά, είναι εξαιρετικά ευπρόσδεκτο. Πρέπει όλοι μαζί, κοινωνία, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και κράτος, να βάλουμε πλάτη για να περάσουμε όλοι μαζί απέναντι. Σε αυτή την κρίση δεν πρέπει να αφήσουμε κανέναν να μείνει πίσω μόνος του».

To «Συνεχίζουμε Μαζί» ήρθε ως αποτέλεσμα της μελέτης που ανάθεσε η Παπαστράτος στην εταιρεία Deloitte, αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στη Μικρή Λιανική, καθώς και τους βασικούς πυλώνες στήριξης των επιχειρήσεων. Με βάση τα αποτελέσματα σχεδιάσε αυτό το πρόγραμμα που στηρίζεται στην άμεση ενίσχυση ρευστότητας μέσω της χορήγησης άτοκων πιστώσεων, ύψους 10 εκατ. ευρώ, στις επιχειρήσεις του κλάδου, στην μείωση του λειτουργικού κόστους μέσα από την σύναψη συνεργασιών με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά για την παροχή σημαντικών εκπτώσεων και προνομιακών προσφορών και στον εκσυγχρονισμό της Μικρής Λιανικής μέσω εκπαίδευσης των επαγγελματιών και ψηφιοποίησης των επιχειρήσεών τους. Μάθετε πως να δηλώσετε συμμετοχή μέσω της πλατφόρμας μας

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις του Πρoέδρου & Διευθύνοντα Συμβούλου της Παπαστράτος:

«Παραμένουμε δίπλα στην μικρή λιανική και συνεχίζουμε να δίνουμε τη μάχη προς το καλύτερο»

Διαβάστε ακόμα