ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Χ. Χαρπαντίδης: «Χρειαζόμαστε ένα άλμα βιωσιμότητας με αφετηρία εμάς και τις επιλογές μας»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος γράφει στην ειδική ετήσια έκδοση «Κ Επιχειρείν» της Καθημερινής για τη θεμελιώδη θέση των ζητημάτων βιωσιμότητας στην παγκόσμια ατζέντα και την ολιστική στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας.

Κείμενο από Καθημερινή Κυριακής (αναδημοσίευση)

Πώς μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, αν πρώτα δεν αλλάξεις ο ίδιος; Απαντώντας σε αυτό το κρίσιμο ερώτημα βιώσιμης στρατηγικής, πήραμε ως Παπαστράτος την τολμηρή απόφαση να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογούσε και να μετασχηματίσουμε ριζικά τη λειτουργία μας, με στόχο να γίνουμε μέρος της λύσης.

Λειτουργώντας σύμφωνα με το όραμα της Phillip Morris International για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου, μεταμορφωθήκαμε σε μια εταιρεία τεχνολογίας η οποία σήμερα παράγει αποκλειστικά καπνικά προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου, τα οποία πιστοποιήθηκαν από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2020, ως καλύτερη επιλογή από τη συνέχιση του καπνίσματος. Επιβεβαιώσαμε με αυτόν τον τρόπο, κατ’ αρχάς στους εαυτούς μας, ότι η Παπαστράτος είναι βαθιά εξοικειωμένη με τις εξελικτικές αλλαγές. Αλλαγές που από την αρχή της επιχειρηματικής μας παρουσίας, εδώ και 90 ακριβώς χρόνια, έχουν στόχο να μας οδηγούν σταθερά προς το καλύτερο.

Αντιλαμβανόμενοι τη θεμελιώδη θέση των ζητημάτων βιωσιμότητας στην παγκόσμια ατζέντα, προχωράμε με μια ολιστική στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης. Με ενέργειες δημόσιες, διαφανείς και δεσμευτικές που δεν υποστηρίζουν απλώς την επιχειρηματική λειτουργία μας, αλλά είναι η επιχειρηματική λειτουργία μας. Και, πάνω από όλα, πιστεύοντας ότι η μόνη πειστική απάντηση για τη διαχείριση στα σοβαρά, παγκόσμια προβλήματα είναι ένα άλμα βιωσιμότητας, τώρα, με αφετηρία εμάς και τις επιλογές μας.

Στην Παπαστράτος κατανοούμε αυτή την ανάγκη και επιλέγουμε να πορευθούμε βιώσιμα, υλοποιώντας με γρήγορους ρυθμούς τις δεσμεύσεις μας και ενώνοντας τις δυνάμεις μας με όλους όσοι μοιράζονται την πεποίθησή μας ότι δεν μπορούμε να αφήσουμε το μέλλον απλώς να συμβεί, ότι οφείλουμε να το συνδιαμορφώσουμε.

Συμμετέχουμε -μεταξύ άλλων- ενεργά στην εθνική πρωτοβουλία GR-Eco islands για την ενεργειακή μετάβαση των ελληνικών νησιών και προσφέρουμε στη Χάλκη το πρώτο ηλιακά ηλεκτροκίνητο σκάφος της. Παράλληλα, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε κάθε επόμενο νησί που εντάσσεται σε αυτό το σημαντικό έργο.

Υλοποιούμε, επίσης, το πρώτο πρόγραμμα Αναδόχου Αναδάσωσης στην Αττική, ύστερα από τις φετινές πυρκαγιές, με στόχο τη φύτευση 70.000 δέντρων ως το 2023 και τη φροντίδα τους μέχρι το 2026, με συνολικό κόστος 1 εκατ. ευρώ. Εγκαινιάσαμε στη Θράκη το πιλοτικό πρόγραμμα αναγεννητικής γεωργίας «Νέα γη», που φιλοδοξεί να αποτελέσει μια βιώσιμη εναλλακτική για τους καπνοκαλλιεργητές που θα επιλέξουν τη μετάβαση τους στη στέβια. Στηρίξαμε, τέλος, την έρευνα για τον Χρηματοοικονομικό Αλφαβητισμό των γυναικών στην Ελλάδα, με στόχο την ευαισθητοποίηση για ένα κοινωνικό ζήτημα που πλήττει δυσανάλογα τις γυναίκες.

Στόχος μας είναι τα οφέλη από κάθε δράση και πρωτοβουλία μας να διαχέονται σε όσο το δυνατόν περισσότερους, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους ανθρώπους μας, τη χώρα μας, τους συμπολίτες μας. Γιατί οι μεγάλες αποστάσεις καλύπτονται με ένα βήμα τη φορά και στην Παπαστράτος φιλοδοξούμε κάθε βήμα μας να είναι προς το καλύτερο.

Διαβάστε ακόμα