ΕΡΓΑZOMΕΝΟΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΕQUAL SALARY: Ίσες ευκαιρίες, ίσες αμοιβές!

Η Παπαστράτος είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που αποκτά τη πιστοποίηση Equal Salary.

E Evol 0444 E Evol 0444

Το μισθολογικό κενό που χωρίζει τις γυναίκες από τους άνδρες είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί στην παγκόσμια αγορά εργασίας, όχι όμως και στην Παπαστράτος, η οποία έλαβε πρόσφατα την πιστοποίηση EQUAL – SALARY.

Η αξιολόγηση διενεργήθηκε από την PricewaterhouseCoopers και η πιστοποίηση έγινε από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα EQUAL-SALARY

 Η Παπαστράτος, που γίνεται ο πρώτος εργοδότης στην Ελλάδα με αυτήν την αναγνώριση, εφαρμόζει πολιτικές που αποκλείουν τις διακρίσεις βάσει φύλου μέσα στο εργασιακό περιβάλλον και διασφαλίζουν μισθολογική ισότητα για την παροχή ίδιας εργασίας. 

Ο πρόεδρος και διευθύνων συμβουλος της εταιρείας, Χρήστος Χαρπαντίδης επεσήμανε ότι έχουν αναπτυχθεί μηχανισμοί που εγγυώνται ίσες ευκαιρίες για όλους. «Δεν περιοριζόμαστε στην απόδοση ίσης αμοιβής για ισοδύναμη εργασία.  Για εμάς αυτά είναι τα αυτονόητα. Από την κάλυψη νέων θέσεων εργασίας, μέχρι την εξέλιξη στην καριέρα των ανθρώπων μας, έχουμε αναπτύξει μηχανισμούς που εγγυώνται ίσες ευκαιρίες για όλους», σημείωσε.

Ακόμη πρόσθεσε ότι «η Παπαστράτος δεν είναι απλώς ένας καλός εργοδότης. Είναι ένας εργοδότης επιλογής και το γεγονός ότι η εταιρεία είναι η πρώτη στην Ελλάδα που αποκτά την πιστοποίηση EQUAL-SALARY έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή τη θέση».

Η πιστοποίηση EQUAL-SALARY της Παπαστράτος είναι μέρος ενός ευρύτερου στόχου της PMI να αποτελεί έναν ισότιμο χώρο εργασίας χωρίς διακρίσεις φύλων. Σήμερα, οι γυναίκες κατέχουν το 35% των διοικητικών ρόλων της PMI, η οποία έχει θέσει ως στόχο να φτάσει το 40% μέχρι το 2022.

Διαβάστε ακόμα