ΕΡΓΑZOMΕΝΟΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

H Παπαστράτος υπογράφει τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Στο πλαίσιο της σταθερής δέσμευσής της για ένα εργασιακό περιβάλλον ίσων ευκαιριών, χωρίς διακρίσεις, η Παπαστράτος υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις, με υλοποίηση από το ΚΕΑΝ.

O Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος (αριστερά), με τον Σταύρο Μηλιώνη, Ιδρυτή και Πρόεδρο του ΚΕΑΝ

O Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος (αριστερά), με τον Σταύρο Μηλιώνη, Ιδρυτή και Πρόεδρο του ΚΕΑΝ

«Κάθε μέρα, εργαζόμαστε #prostokalytero και λέμε όχι στις διακρίσεις. Κάθε μέρα, δεσμευόμαστε σε νέες δράσεις και πρωτοβουλίες λέγοντας ναι στην ισότητα, τις ίσες ευκαιρίες και τη διαφορετικότητα» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, Ιάκωβος Καργαρώτος, εκφράζοντας την ευρύτερη φιλοσοφία της εταιρείας που στόχο έχει τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος με ίσες ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα, χωρίς διακρίσεις και με πολιτικές που αποκλείουν τις διακρίσεις βάσει φύλου, ηλικίας, θρησκείας, φυλής, σεξουαλικών ή άλλων προτιμήσεων.

Ο Γενικός Διευθυντής People & Culture της Παπαστράτος, Γιώργος Παρτσακουλάκης υποστηρίζει ότι «Το Diversity δεν είναι μόδα, αλλά στάση ζωής. Στην Παπαστράτος φροντίζουμε να το αποδεικνύουμε έμπρακτα, υλοποιώντας μία ολιστική στρατηγική στη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού μας, ακολουθώντας τις πρακτικές της μητρικής εταιρείας, Philip Morris International με τη σφραγίδα του DNA της Παπαστράτος, το οποίο παραδοσιακά θέτει στο επίκεντρο τον άνθρωπο. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και να βελτιωνόμαστε, προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα εργασιακό περιβάλλον, όπως ονειρευόμαστε την κοινωνία που θέλουμε να ζούμε».

Μια προσπάθεια που αναγνωρίζεται και επίσημα καθώς η -βραβευμένη για το εργασιακό της
περιβάλλον- Παπαστράτος είναι ο πρώτος εργοδότης στην Ελλάδα που απέκτησε την πιστοποίηση Equal Salary, ως εργοδότης που εξασφαλίζει ίσες αμοιβές και ευκαιρίες ανεξάρτητα φύλου (την οποία επικαιροποίησε και για το 2020). Ενώ στο πλαίσιο της ίδιας στρατηγικής η Παπαστράτος υλοποιεί -μεταξύ άλλων- προγράμματα ενημέρωσης και διοργανώνει συζητήσεις για αντιμετώπιση συνολικά των προκαταλήψεων.

Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, που έχει στόχο να λειτουργήσει ως μέσο δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας σε κάθε εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ε.Ε., αποτελεί μια φυσική συνέχεια αυτής της φιλοσοφίας αλλά και μια έμπρακτη απόδειξη της δέσμευσης της Παπαστράτος για το παρόν, αλλά και για το μέλλον.

Με τους υπεύθυνους της εταιρείας να αναγνωρίζουν ότι, παρά τα επιτυχημένα βήματα που έχουν γίνει ως τώρα, χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια (σε ατομικό, εταιρικό και κοινωνικό επίπεδο) μέχρι η αποδοχή της διαφορετικότητας να καταστεί πραγματικότητα και να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι ο δρόμος προς την βιώσιμη ανάπτυξη περνάει μέσα από την συμπερίληψη, τον σεβασμό, την αποδοχή και τη συνεργασία.

Διαβάστε ακόμα