ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Χρ. Χαρπαντίδης: «Είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πάμε σε ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1 για την νέα «Ένα εκατομμύριο λιγότεροι καπνιστές έως το τέλος του 2021» πρωτοβουλία που έχει προκαλέσει αίσθηση.

Συνέντευξη στον Γιάννη Αρβανίτη για τον Ant1 (Αναδημοσίευση)

Ένα νέο μεγάλο βήμα προς τα εμπρός κάνει η Παπαστράτος στοχεύοντας, μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς, ένα εκατομμύριο καπνιστές να αφήσουν πίσω τους το τσιγάρο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Χρήστο Χαρπαντίδη: «Ένα εκατομμύριο λιγότεροι καπνιστές έως το τέλος του 2021. Αυτός είναι ο στόχος και είναι απόλυτα συμβατός με την πορεία της Παπαστράτος έως τώρα. Έχουμε βάλει όλες μας τις δυνάμεις έτσι ώστε να οδηγήσουμε τον κόσμο, τους καπνιστές, σε ένα όραμα για το οποίο έχουμε δεσμευτεί, σε ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο».

Το ρεπορτάζ τόνισε ότι, το 2018 και μετά από 87 χρόνια, η εταιρεία διέκοψε την παραγωγή τσιγάρων, χωρίς όμως να μείνει μακριά από τους καταναλωτές. Με τον κ. Χαρπαντίδη να επισημαίνει πως:«Φέραμε καλύτερες εναλλακτικές σαν επιλογές στους καπνιστές και συνεχίσαμε με δράσεις οι οποίες ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν τους καπνιστές για τα προβλήματα του καπνίσματος».

Αφορμή για το ρεπορτάζ υπήρξε η πρόσφατη εκδήλωση της Παπαστράτος όπου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Υγείας, η εταιρεία ενημέρωσε για τις δράσεις που θα κάνει η ίδια για να επιτευχθεί αυτός ο φιλόδοξος στόχος, αλλά τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξει συνεργασία πολιτείας, κοινωνίας, ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας αλλά και επιχειρήσεων. Με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας να διευκρινίζει πως: «Θα τρέξει μια μεγάλη και σημαντική για εμάς καμπάνια σε 20.000 σημεία λιανικής πώλησης καπνικών προϊόντων έτσι ώστε να ενημερώσουμε και να εκπαιδεύσουμε τους λιανοπωλητές να μην πωλούν προϊόντα νικοτίνης σε ανήλικους».

Έμφαση δόθηκε, τέλος, στα δεδομένα γύρω από τις νέες επιλογές, αλλά και στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου, που θα βοηθήσουν ώστε οι καταναλωτές να είναι πιο αξιόπιστα ενημερωμένοι.

«Βάζοντας όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και διασφαλίζοντας ότι υπάρχει και το νομοθετικό πλαίσιο που διαφοροποιεί τα νέα προϊόντα, είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να προχωρήσουμε ακόμη καλύτερα σαν κοινωνία και, κάποια στιγμή, να πάμε σε ένα μέλλον χωρίς τσιγάρο», δήλωσε σχετικά ο κ. Χαρπαντίδης.

Δείτε την συνέντευξη στο video που ακολουθεί:

Διαβάστε ακόμα