ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2024

Philip Morris International: Πρωτοπόρος για 4η συνεχή χρονιά σε θέματα κλιματικής αλλαγής, προστασίας των δασών και ασφάλειας των υδάτων

Η PMI αναδείχθηκε ως μια από τις μόλις 10 εταιρείες παγκοσμίως, από τις περίπου 21.000 που αξιολογούνται ετησίως, που έλαβε την υψηλότερη βαθμολογία (‘Triple A’) από τον CDP, τον έγκριτο διεθνή μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αξιολογεί τις δράσεις των εταιρειών σε περιβαλλοντικά θέματα.

Η συγκεκριμένη διάκριση επιβεβαιώνει τη θέση της PMI ανάμεσα στις πρωτοπόρες εταιρείες παγκοσμίως σε θέματα περιβαλλοντικής διαφάνειας και δράσης. Άξιο επισήμανσης αποτελεί ότι η PMI διατηρεί τη θέση της στην Climate A list του CDP εδώ και 10 χρόνια, αντικατοπτρίζοντας τη δέσμευσή της στη διαφάνεια και την απόδοση καθώς η εταιρεία προχωρά προς την επίτευξη των στόχων της που βασίζονται στην επιστήμη, καθώς και την αποδοτικότητα όσον αφορά τον περιορισμό των εκπομπών, με στόχο τo Carbon Neutrality για τις Scope 1+2 κατηγορίες έως το 2025 και το Net Zero στις Scope 1+2+3 κατηγορίες έως το 2040.

Οι προσπάθειες της PMI για την παύση της αποψίλωσης των δασών (deforestation), με στόχο τη μηδενική αποψίλωση (zero net deforestation) σε δασικές περιοχές (managed forests) μέχρι το 2030, έχουν αναγνωριστεί περαιτέρω από τον CDP, ο οποίος τοποθετεί την εταιρεία στη Forest A List για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά. Επίσης, αυτή είναι η πέμπτη συνεχής χρονιά που η PMI περιλαμβάνεται στην Water A List του CDP καθώς συνεχίζει να εργάζεται προς την επίτευξη των στόχων της για την βέλτιστη διαχείριση του νερού. Αυτοί οι στόχοι περιλαμβάνουν τη βελτιστοποίηση 10 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού στις περιοχές καλλιέργειας καπνού έως το 2030.

«Η αναγνώριση από οργανισμούς όπως ο CDP μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε το ταξίδι μετασχηματισμού και τη δέσμευσή μας για τη βιωσιμότητα. Χαιρόμαστε που η PMI έλαβε τη διάκριση ‘Triple A’ του CDP για τέταρτη συνεχόμενη φορά", δήλωσε ο Scott Coutts, Senior Vice President of Operations. Προσθέτοντας ότι: «Η σαφής και διαφανής αναφορά της προόδου μας, μας βοηθά να βρούμε νέες ευκαιρίες δράσης, να αναγνωρίσουμε και να αντιμετωπίσουμε αυξανόμενους κινδύνους και να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά από τις εξελίξεις στη νομοθεσία και τις πολιτικές».

Η PMI επίσης δεσμεύεται να προωθήσει την υιοθέτηση των συστάσεων της TNFD (Taskforce on Nature-related Financial Disclosures) και σκοπεύει να δημοσιεύσει την πρώτη της σχετική έκθεση το οικονομικό έτος 2025. Σύμφωνα με αυτό, η PMI περιλαμβάνεται σε μια πρώτη ομάδα οργανισμών που σκοπεύουν να γίνουν TNFD Early Adopters.

«Αναγνωρίζουμε την επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή και να προστατευθεί η βιοποικιλότητα, και γι' αυτό η στρατηγική μας για την απανθρακοποίηση (decarbonization) και η πρόοδός μας σχετίζονται στενά με τη διατήρηση των φυσικών οικοσυστημάτων», δήλωσε η Jennifer Motles, Chief Sustainability Officer. Προσθέτοντας: «Είμαστε περήφανοι που είμαστε μια από τις πρώτες εταιρείες που υιοθετούν το πλαίσιο της TNFD και θα κάνουμε αναφορά γι' αυτό το έτος 2025, το οποίο συνεχίζει το έργο που έχουμε ήδη κάνει για να ενσωματώσουμε τους κλιματικούς κινδύνους και τις ευκαιρίες στη συνολική επιχειρηματική μας στρατηγική, ακολουθώντας τις συστάσεις της TCFD».

Για περισσότερες πληροφορίες: pmi.com/sustainability

Διαβάστε ακόμα