ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2025

Top Export Executive of the Year αναδείχθηκε ο Γιώργος Μαργώνης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος βραβεύτηκε στο πλαίσιο των φετινών Greek Exports Forum & Awards 2025, του συνεδρίου-θεσμού για τον εξαγωγικό τομέα.

Ο Τάσος Συκάκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Παπαστράτος, παρέλαβε το βραβείο Top Export Executive of the Year εκ μέρους του Γιώργου Μαργώνη, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Παπαστράτος, από τον Τάσο Χατζηβασιλείου, Υφυπουργό Εξωτερικών.

Ο Τάσος Συκάκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Παπαστράτος, παρέλαβε το βραβείο Top Export Executive of the Year εκ μέρους του Γιώργου Μαργώνη, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Παπαστράτος, από τον Τάσο Χατζηβασιλείου, Υφυπουργό Εξωτερικών.

Τις πολιτικές, τα «εργαλεία» και τις δράσεις που θα οδηγήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των ελληνικών εξαγωγών, σε μια χρονιά κατά την οποία οι γεωπολιτικές συγκρούσεις, οι εμπορικοί πόλεμοι και η νέα δασμολογική πολιτική των ΗΠΑ δοκιμάζουν τις αντοχές τους, ανέδειξαν τα Greek Exports Forum & Awards 2025.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου και της τελετής απονομής, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Γιώργος Μαργώνης, τιμήθηκε με τη διάκριση "Top Export Executive of the Year". Το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του ο Τάσος Συκάκης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Παπαστράτος, από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Τάσο Χατζηβασιλείου.

Ο Τάσος Συκάκης, παραλαμβάνοντας το βραβείο, δήλωσε: «Εκ μέρους του CEO της Παπαστράτος, Γιώργου Μαργώνη, αλλά και όλων των εργαζομένων της εταιρείας, θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτή τη διάκριση. Είναι αλήθεια πως η εξωστρέφεια βρίσκεται στο DNA της Παπαστράτος από την ίδρυσή της, και ο προσανατολισμός μας παραμένει ξεκάθαρα εξαγωγικός. Στη σύγχρονη εποχή της, η Παπαστράτος υλοποιεί ένα μεγάλο επενδυτικό πλάνο ύψους 700 εκατ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται πλέον στο τελικό του στάδιο».

Προσθέτοντας ότι: «Είμαστε υπερήφανοι που σήμερα εξάγουμε προϊόντα αξίας άνω των 400 εκατ. ευρώ από την Ελλάδα σε περισσότερες από 30 χώρες, με την Ιαπωνία να αποτελεί σημαντικό και χαρακτηριστικό παράδειγμα, καθώς καλύπτουμε το 80% των ελληνικών εξαγωγών προς την εκεί αγορά. Φιλοδοξία μας είναι οι επενδύσεις μας να αποτελέσουν το εφαλτήριο για μια νέα εξαγωγική πορεία της Παπαστράτος, που θα διασφαλίσει και τα επόμενα χρόνια της παρουσίας μας».

Το συνέδριο-θεσμός για τον εξαγωγικό τομέα διοργάνωσαν, για 13η συνεχή χρονιά, η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ.

Διαβάστε ακόμα