ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Η Philip Morris International ανακοινώνει προγραμματισμένη διαδοχή ηγεσίας

Ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος της PMI, κ. Αντρέ Καλαντζόπουλος, αναλαμβάνει Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Μάιο του 2021, με τον μέχρι πρότινος COO, κ. Jacek Olczak, να αναλαμβάνει τη θέση του επικεφαλής για την PMI.

Λωζάνη, 15 Δεκεμβρίου

Η PΜΙ ανακοίνωσε μια προγραμματισμένη διαδοχή ηγεσίας, η οποία θα ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2021. Ο νυν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Louis Camilleri, εξέφρασε την επιθυμία απόσυρσης, για προσωπικούς λόγους, από τα καθήκοντά του, με ισχύ από την ημέρα της ανακοίνωσης. Ο νυν COO της PMI, κ. Jacek Olczak, θα αντικαταστήσει τον κ. Καλαντζόπουλο ως Διευθύνοντα Σύμβουλο αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Μαΐου. Αναμένεται ότι ο κ. Olczak θα είναι επίσης υποψήφιος για εκλογή στο Διοικητικό Συμβούλιο στο πλαίσιο της συνεδρίασης. Ο κ. Olczak διετέλεσε COO της PMI από τον Ιανουάριο του 2018 και CFO από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Δεκέμβριο του 2018.

H προγραμματισμένη αυτή διαδοχή υπόσχεται μια απρόσκοπτη μετάβαση και συνέχεια της ηγεσίας. Οι κύριοι Camilleri, Καλαντζόπουλος και Olczak συνεργάστηκαν στενά από τότε που η PMI έγινε ανεξάρτητη εταιρεία. Μοιράζονται ένα κοινό στρατηγικό όραμα και, υπό τη συνδυασμένη ηγεσία τους , η PMI έχει σημειώσει σημαντικά επιτεύγματα, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρηματικού της μετασχηματισμού και της αδιαμφισβήτητης ηγετικής θέσης που κατέχει στην κατηγορία των smoke-free προϊόντων.

Ο κ. Αντρέ Καλαντζόπουλος δήλωσε: «Είναι τιμή μου να ακολουθώ τα βήματα του Προέδρου και πρώην Διευθύνοντος Συμβούλου μας, κ. Louis Camilleri. Εκ μέρους της ηγεσίας της PMI, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά εκτίμησή μας για την καταπληκτική συνεισφορά του στην επιτυχία της εταιρείας μας και για την ηγεσία, την καθοδήγηση, την αφοσίωση και, πάνω απ' όλα, την ανθρωπιά του. Πέρα από ένα ασυναγώνιστο στέλεχος, θα χάσουμε όλοι ένα εξαιρετικό άνθρωπο και έναν φίλο».

Ο κ. Καλαντζόπουλος συνέχισε λέγοντας: «Κατά τη διάρκεια των επτά ετών ως Διευθύνων Σύμβουλος, τοποθετήσαμε την PMI στο μέλλον και δημιουργήσαμε καλύτερες, επιστημονικά τεκμηριωμένες επιλογές για εκείνους τους ενήλικες που διαφορετικά θα συνέχιζαν να καπνίζουν. Διαθέτουμε το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων στον κόσμο, τόσο σε τσιγάρα όσο και σε smoke-free προϊόντα, μια εξαιρετική ομάδα διαχείρισης και έναν διεθνή οργανισμό υψηλής απόδοσης και γρήγορης μάθησης. Είμαστε απολύτως έτοιμοι για τη συνέχιση της επιτυχούς πορείας. Είμαι πολύ χαρούμενος που παραδίδω τη θέση του CEO στον Jacek. Έχοντας συνεργαστεί στενά με τον Jacek για δεκαετίες, γνωρίζω καλά ότι το πάθος του για την εταιρεία και τους υπαλλήλους μας, η αποφασιστικότητά του να φέρνει αποτελέσματα, και η βαθιά γνώση των προϊόντων, των συστημάτων, των αξιών και των επενδυτών μας, τον καθιστούν τον ιδανικό ηγέτη για να εξασφαλιστεί η συνεχής ανάπτυξη της επιχείρησης μας και η προσφορά αξίας στους μετόχους μας».

Ο κ. Καλαντζόπουλος ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο Διοικητικό Συμβούλιο, τα ανώτερα στελέχη, τους υπαλλήλους, τους επιχειρηματικούς εταίρους και τους μετόχους για την υποστήριξή τους καθ' όλη τη διάρκεια της διοικητικής μου σταδιοδρομίας. Υπήρξατε μια ανεκτίμητη πηγή έμπνευσης και δύναμης και αισθάνομαι τιμή που είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί σας».

Με την σειρά του ο κ. Jacek Olczak σχολίασε: «Με τιμά η ευκαιρία που μου δίνεται να ηγηθώ της PMI. Δουλεύοντας μαζί με τον Αντρέ για τον μετασχηματισμό της PMI, έχουμε δημιουργήσει τις δυνατότητες για να συνεχίσουμε να κάνουμε πραγματικότητα το unsmoke όραμά μας και να κοιτάζουμε και πέρα ​​από αυτό. Είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Αντρέ στο πλαίσιο του νέου του ρόλου και με ολόκληρη την ομάδα της PMI για να κάνω πραγματικότητα την τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία, ενός smoke-free μέλλοντος, προς όφελος των καταναλωτών, των μετόχων και της κοινωνίας μας».

Ο κ. Olczak, 55 ετών, ξεκίνησε την μακρά καριέρα του στην PMI το 1993, αναλαμβάνοντας οικονομικές και διοικητικές αρμοδιότητες ανά την Ευρώπη. Έχοντας διατελέσει, μεταξύ άλλων Managing Director της PMI στην Πολωνία και την Γερμανία, καθώς και Πρόεδρος της Περιφέρειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν από το διορισμό του ως CFO της PMI, το 2012.  Κατέχει μεταπτυχιακό πτυχίο στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Λοτζ της Πολωνίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε επίσης έναν νέο διευθυντή, τον κ. Michel Combes, που αναλαμβάνει άμεσα τα καθήκοντά του.  Ο κ. Combes είναι Γάλλος επιχειρηματίας, Πρόεδρος της SoftBank Group International και επιβλέπει πολλές εταιρείες του χαρτοφυλακίου της Softbank. Διετέλεσε CFO και στη συνέχεια CEO και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Sprint, CEO της Vodafone Europe, CEO της Alcatel-Lucent, CEO και COO της Altice, όπως επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του SFR Group. Προηγουμένως, κατείχε διάφορες θέσεις σε υπουργεία της Γαλλίας, στη France Telecom (συμπεριλαμβανομένης αυτής του Senior Vice President και CFO) και στο TDF (Télédiffusion de France).

Διαβάστε ακόμα