ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Μεγάλη ανταπόκριση της Μικρής Λιανικής στο «Συνεχίζουμε Μαζί»

Πάνω από 4.650 επιχειρήσεις του κλάδου έχουν δηλώσει συμμετοχή και 3.300.000 ευρώ έχουν ενισχύσει την αγορά, μέχρι στιγμής, μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος στήριξης της Μικρής Λιανικής, της Παπαστρατος.

Aπό τις συνολικά 21.000 επιχειρήσεις του ιστορικού κλάδου (περίπτερα, παντοπωλεία, mini markets, καταστήματα ψιλικών), οι οποίες απασχολούν 43.000 εργαζόμενους, πάνω από 4.650 έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα στήριξης που ανακοίνωσε η Παπαστράτος, μέσα στις πρώτες εβδομάδες της λειτουργίας του (10/09-03/10).

Μια εξαιρετικά άμεση και θερμή ανταπόκριση που έχει ως αποτέλεσμα να έχουν ήδη διατεθεί στην αγορά 3.3 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 10 εκατομμύρια που είναι διαθέσιμα, μέσω του «Συνεχίζουμε Μαζί» στις χιλιάδες επιχειρήσεις του κλάδου που το έχουν ανάγκη. Παράλληλα, όσον αφορά την πανελλαδική εμβέλεια του προγράμματος και τις θετικές επιπτώσεις που έχει σε κάθε σημείο της Ελλάδας, από τις επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει πιστωτική χρηματοδότηση, το 26% βρίσκονται στην Αττική και το 74% στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι και ο αριθμός εκείνων των επαγγελματιών που δήλωσαν ότι, παρόλο που δεν θα χρησιμοποιήσουν άμεσα το πακέτο στήριξης, θεωρούν εξαιρετικά σημαντικό το να γνωρίζουν ότι αυτό το «μαξιλάρι» ρευστότητας θα τους είναι διαθέσιμο στους δύσκολους μήνες που έρχονται.

Πως μπορείς να μάθεις περισσότερα

Αρκεί να πας στο Papastratos Open όπου μπορείς να εγγραφείς ώστε να δηλώσεις συμμετοχή αλλά και να ενημερώνεσαι για κάθε νέα πληροφορία και προσθήκες παροχών στο «Συνεχίζουμε Μαζί».  

Αν δεν έχεις λογαριασμό, είσαι 4 βήματα μακριά!
1) Επισκέψου το www.papastratosopen.gr
2) Πάτα «ΕΓΓΡΑΦΗ» και συμπλήρωσε τα στοιχεία σου
3) Κάλεσε στο τηλ.:210-4193330 για να μάθεις τον κωδικό του σημείου πώλησης

4) Ολοκλήρωσε την εγγραφή και στη συνέχεια πάτα το σύνδεσμο ενεργοποίησης (που έχει σταλεί στα εισερχόμενα e-mail σου)

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνηση για το πρόγραμμα μπορείτε να καλέσετε στο τηλ.:210-4193330 ή να στείλετε e-mail στο support@papastratosopen.gr

Τι είναι το Συνεχίζουμε Μαζί

Το «Συνεχίζουμε Μαζί» αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη στήριξης της Παπαστράτος στους συνεργάτες της Μικρής Λιανικής, που πλήττονται από τον συνδυασμό της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας του Covid-19, με στόχο την διασφάλιση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλο τον κλάδο. Ένα κλάδο με διαχρονικά κρίσιμη αξία στην απασχόληση, στην εφοδιαστική αλυσίδα και στην οικονομία (η μικρή λιανική αποδίδει ετησίως στα ταμεία του Δημοσίου €2,8 δισ. έσοδα από τον ΕΦΚ και τον ΦΠΑ καπνικών προϊόντων). 

Εξού και, πέρα από την άμεση στήριξη της ρευστότητας των επιχειρήσεων της Μικρής Λιανικής, που αποτελεί τον πρώτο από τους τρεις πυλώνες του προγράμματος, περιλαμβάνει επίσης την μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων μέσα από τη σύναψη συνεργασιών με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην αγορά για την παροχή σημαντικών εκπτώσεων και προνομιακών προσφορών (σε ενέργεια, τηλεφωνία και αναλώσιμα). Ενώ εξίσου σημαντικός είναι και ο τρίτος πυλώνας, εκείνος που αφορά το βιώσιμο αύριο της Μικρής Λιανικής, ο οποίος περιλαμβάνει εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων μέσα -μεταξύ άλλων- από την ψηφιοποίησή τους και την εκπαίδευση των επαγγελματιών για να αντεπεξέλθουν στις εξελισσόμενες απαιτήσεις καταναλωτών και αγοράς.

To «Συνεχίζουμε Μαζί», που δρα συμπληρωματικά στα κυβερνητικά μέτρα,  ήρθε ως αποτέλεσμα της μελέτης που ανάθεσε η Παπαστράτος στην εταιρεία Deloitte, αναφορικά με τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στη Μικρή Λιανική, καθώς και τους βασικούς πυλώνες στήριξης των επιχειρήσεων.

Μια ακόμη δέσμευση της Παπαστράτος απέναντι στην Μικρή Λιανική και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα, ότι και σε αυτή την μάχη θα δώσει το παρών με στόχο ένα βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον στο οποίο κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. 

Διαβάστε ακόμα