ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Γιώργος Μαργώνης: «Υλοποιούμε σήμερα τη Βιομηχανία του Μέλλοντος»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος γράφει στην έκδοση «Οι Leaders της Οικονομίας» για το υπερσύγχρονο εργοστάσιο της εταιρείας στον Ασπρόπυργο που αποτελεί ήδη εξαγωγικό hub παγκοσμίως.

Κείμενο για το Πρώτο Θέμα (αναδημοσίευση)

Το 2023 έκλεισε για την Παπαστράτος με τη μεγαλύτερη πράσινη επένδυση στο εργοστάσιό της, ύψους 10 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία συνεχίζει και το 2024 το επενδυτικό της πλάνο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση των εξαγωγών της.

«Η Παπαστράτος είναι μια επιχείρηση που παράγει στην Ελλάδα, για την Ελλάδα και για όλο τον κόσμο», λέει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Γιώργος Μαργώνης. Στο πλαίσιο αυτό, εξηγεί πως «το megaplant που χτίζουμε, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025, προχωρά με τον εξής στρατηγικό στόχο: να αποτελέσει ένα μεγάλο εξαγωγικό hub θερμαινόμενων ράβδων καπνού για την Philip Morris International (PMI). Αλλωστε, η εξωστρέφεια είναι δομικό στοιχείο της ταυτότητάς μας, γεγονός που φαίνεται από την επιχειρηματική μας δραστηριότητα».

Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Μαργώνη, η Παπαστράτος εξάγει περίπου το 90% της παραγωγής της. «Μάλιστα είναι η κορυφαία ελληνική εταιρεία που εξάγει στην Ιαπωνία, αντιπροσωπεύοντας σε αξία ποσοστο μεγαλύτερο του 80% των συνολικών ελληνικών εξαγωγών προς τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου. Επιπλέον, η PMI υποστηρίζει διαρκώς την Ελλάδα με συνεχείς επενδύσεις και η χώρα μας αποτελεί το διοικητικό κέντρο της εταιρείας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η Παπαστράτος αποτελεί σημείο αναφοράς για την ΡΜΙ για έναν ακόμη λόγο, για τα ταλαντούχα στελέχη της που διαπρέπουν διεθνώς. Είμαστε περήφανοι, γι'αυτό και ανταποδίδουμε αυτή την εμπιστοσύνη με πράξεις», σημειώνει ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, «το 2024 είναι η χρονιά υλοποίησης των δεσμεύσεων του 2023. Κλείσαμε την προηγούμενη χρονιά ανακοινώνοντας τη μεγαλύτερη πράσινη επένδυση στην ιστορία της Παπαστράτος, ύψους 10 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση του εργοστασίου μας, αλλά και τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από το εργοστάσιό μας κατά 30% μέχρι το 2025. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, όπως και ο μεγάλος εταιρικός μας μετασχηματισμός με επενδύσεις συνολικού ύψους 700 εκατ. ευρώ. Βρισκόμαστε στη Γ' φάση υλοποίησης του υπερσύγχρονου Βιομηχανικού Megaplant στον Ασπρόπυργο.

Φέτος δουλεύουμε πυρετωδώς για την επέκταση των κτιριακών μας υποδομών και την εγκατάσταση μιας ακόμη γραμμής επεξεργασίας καπνών, με στόχο το 2025 η Παπαστράτος να έχει κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα προς την πραγματωση της Βιομηχανίας του Μέλλοντος», σημειώνει ο κ. Μαργώνης.

Ο πήχης για τις φετινές οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας, όπως λέει ο ίδιος, έχει τοποθετηθεί ακόμα πιο ψηλά σε σχέση με το 2023. «Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό, φιλοδοξώντας, όπως κάθε χρονιά, να αναπτυσσόμαστε και να τα πηγαίνουμε ακόμη καλύτερα από την προηγούμενη. Άρα, αντιλαμβάνεστε ότι ο πήχης για το 2024 έχει ήδη τοποθετηθεί πολύ ψηλά, καθώς το 2023 ήταν η κορυφαία μας χρονιά σε επίπεδο εμπορικών επιδόσεων. Βλέπουμε τον αριθμό των καπνιστών που στράφηκαν στο καινοτόμο και επιστημονικά τεκμηριωμένο προϊόν IQOS να έχει υπερβεί τις 600.000 και παράλληλα άνω του 75% των καθαρών μας εσόδων να προέρχεται από τα νέα εναλλακτικά προϊόντα. Συνολικά, χάρη στο επενδυτικό πλάνο είδαμε την τελευταία τριετία υπερδιπλασιασμό της παραγωγής μας.

Η πρόσφατη δε διάκριση της Παπαστράτος ως ο Πιο Ελκυστικός Εργοδότης στην Ελλάδα για 4η συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την έρευνα της Randstad, πιστοποιεί ότι η εταιρεία αποτελεί όχι απλώς έναν καλό εργοδότη, αλλά έναν εργοδότη επιλογής», λέει.

Σύμφωνα με τον κ. Μαργώνη, αν και ο πληθωρισμός αποτελεί πρόκληση για την Παπαστράτος, εντούτοις έχει καταφέρει να ισορροπήσει χωρίς να επιβαρύνει τους καταναλωτές. «Θα ήταν αναληθές να πούμε ότι ο πληθωρισμός δεν μας πιέζει, όπως και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Ωστόσο, δεν έχουμε μεταφέρει την πίεση αυτή στους καταναλωτές μας.

Στην Παπαστράτος θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το όραμά μας για έναν κόσμο χωρίς τσιγάρο, φέρνοντας συνεχώς νέα, καινοτόμα και επιστημονικά τεκμηριωμένα προϊόντα, δυνητικά μειωμένου κινδύνου. Χωρίς να κάνουμε εκπτώσεις στη στρατηγική μας για βιώσιμη ανάπτυξη, στην ποιότητα των προϊόντων μας, στη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους μας, στην κουλτούρα καινοτομίας, στην επιστροφή προς την κοινωνία και την παραγωγή προστιθέμενης αξίας για τη χώρα», καταλήγει.

Διαβάστε ακόμα