ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Παπαστράτος: «Αγαπητό αύριο, είμαστε έτοιμοι»

Η διαδρομή της Παπαστράτος #prostokalytero συνεχίζεται το 2023 με νέα μεγάλη επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ, 300 νέες θέσεις εργασίας και εξαγωγές συνολικής αξίας 300 εκατ. ευρώ.

Στην Παπαστράτος μιλάμε με πράξεις. Πράξεις για την εξέλιξη των ανθρώπων μας μέσα σε ένα εργασιακό περιβάλλον συμπερίληψης και πιστοποιημένης ισότητας ευκαιριών. Πράξεις για τη δυναμική ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης μέσω νέων επενδύσεων και συνεχούς δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Πράξεις για την κοινωνία και τις μεγάλες προκλήσεις που αυτή αντιμετωπίζει. Και, τέλος, πράξεις για την καινοτομία που οδηγούν στην εξαγωγή θερμαινόμενων ράβδων καπνού από την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο.

Στην 92χρονη διαδρομή της Παπαστράτος #prostokalytero, νέο ορόσημο αποτελεί η νέα μεγάλη επένδυση ύψους 200 εκατ. ευρώ με την προσθήκη 4 νέων γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιό μας στον Ασπρόπυργο, τη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας και εξαγωγές συνολικής αξίας 300 εκατ. ευρώ.

Γιατί στην Παπαστράτος συνεχίζουμε να είμαστε οι πράξεις μας. Πράξεις #prostokalytero, που μας επιτρέπουν να κοιτάμε, με θάρρος και αισιοδοξία, το αύριο στα μάτια και να λέμε: «Αγαπητό αύριο, είμαστε έτοιμοι».

Πράξεις για την οικονομία της χώρας

Το 2017, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα, προχωρήσαμε σε επένδυση 300 εκατ. ευρώ, χάρη στην οποία μετατρέψαμε το εργοστάσιό μας στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το IQOS, το πρώτο καινοτόμο προϊόν θέρμανσης καπνού της Philip Morris International. Μια επένδυση που σηματοδότησε την έναρξη του ριζικού μετασχηματισμού μας σε εταιρεία τεχνολογίας, με όχημα την επιστήμη και όραμα το τέλος του τσιγάρου.

Το 2021, στην επέτειο των 90 χρόνων λειτουργίας μας, ανακοινώσαμε νέα επένδυση, ύψους 125 εκατ. ευρώ, με την οποία ενισχύσαμε την παραγωγική δραστηριότητα των καινοτόμων προϊόντων θέρμανσης καπνού που παράγονται στην Ελλάδα και εξάγονται σε όλο τον κόσμο. Μια επένδυση το ύψος της οποίας, έως το τέλος του 2022, τελικά ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ.

Το 2023, προχωράμε σε νέα επένδυση 200 εκατ. ευρώ, η οποία οδηγεί σε συνολική επένδυση από το 2017 μέχρι σήμερα 700 εκατ. ευρώ. Το επόμενο διάστημα, το εργοστάσιό μας στον Ασπρόπυργο θα ενισχυθεί με 4 νέες γραμμές παραγωγής – 2 για την παραγωγή θερμαινόμενων ράβδων καπνού TEREA και 2 γραμμών ψηφιακής εκτύπωσης.

H Παπαστράτος συνεισφέρει ετησίως στα κρατικά ταμεία περίπου 1 δισεκ. ευρώ, μέσω Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και ΦΠΑ.

Τέλος, τα τελευταία χρόνια, συνεισφέραμε στην καταπολέμηση του παράνομου εμπορίου τσιγάρων με δράσεις που φτάνουν τα 6 εκατ. ευρώ.

Πράξεις για τους ανθρώπους μας

Στην Παπαστράτος πιστεύουμε ότι οι άνθρωποί μας κάνουν τη διαφορά και για το λόγο αυτό  επενδύουμε συνεχώς στην ανάπτυξη των ταλέντων τους. Επιπλέον, μέσα από μια σειρά δυναμικών πρωτοβουλιών, διασφαλίζουμε την ισότητα στο εργασιακό περιβάλλον και ενισχύουμε έμπρακτα τη συμπερίληψη.

Ένα εργασιακό περιβάλλον για το οποίο βραβευόμαστε σταθερά από το 2014 έως και σήμερα ως «Κορυφαίος Εργοδότης» από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute, για τις βέλτιστες πρακτικές μας και την εργασιακή εμπειρία που προσφέρουμε στους εργαζομένους μας.

Το 2019, γίναμε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που λάβαμε τη διεθνή πιστοποίηση Equal Salary Certification, αποδεικνύοντας ότι αποτελούμε ένα εργασιακό περιβάλλον που παρέχει ίσες ευκαιρίες και ίσες αμοιβές. Από τότε μέχρι σήμερα ανανεώνουμε αυτή την πιστοποίηση σταθερά, μέσα από μία απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης των πολιτικών μας, παραμένοντας μέχρι και σήμερα η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που την έχει λάβει.

Το 2020, γίναμε ενεργό μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας, μια δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στον επιχειρηματικό κόσμο.

Το 2022, ξεκινήσαμε να προσφέρουμε επιπλέον 9 εβδομάδες άδειας μετ’ αποδοχών στο κύριο άτομο φροντίδας μετά τη γέννηση/υιοθεσία του μωρού και επιπλέον 5 εβδομάδες άδεια μετ’ αποδοχών στο δευτερεύον άτομο φροντίδας.

Το 2022, καταφέραμε το 41% των διοικητικών θέσεων μας να καλύπτεται από γυναίκες, σχεδόν 2 χρόνια νωρίτερα από την αρχική μας δέσμευση.

Πράξεις για την Κοινωνία

Στην Παπαστράτος επιδιώκουμε, με κάθε δράση μας, να παράγουμε θετικό πρόσημο για το ευρύτερο οικοσύστημά μας και την κοινωνία γενικότερα. Με αυτό το σκεπτικό και με αίσθημα της ευθύνης που μας αναλογεί, ως μεγάλη εταιρεία, να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή κάθε μεγάλης συλλογικής πρόκλησης, αντιμετωπίσαμε τις διαδοχικές κρίσεις (πανδημική, γεωπολιτική, κλιµατική) των τελευταίων χρόνων.

Το 2019, προχωρήσαμε σε δωρεά 20 υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων, συνολικής αξίας σχεδόν 1 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της επιχειρησιακής υποδομής του Πυροσβεστικού Σώματος.

Το 2020, στις πρώτες ηµέρες της πανδηµίας του Covid-19, μπήκαμε δυναμικά στον αγώνα αναχαίτισής της εξασφαλίζοντας και προχωρώντας σε δωρεά κρίσιµου ιατρικού εξοπλισµού στα νοσοκοµεία όλης της χώρας (50 αναπνευστήρες, 800.000 µάσκες και 1,5 εκατοµµύριο γάντια), συνολικής αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Το 2021, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, προχωρήσαμε στο πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα αναδάσωσης στην Ελλάδα σε Άγιο Στέφανο και Πεντέλη, ύψους 1 εκατ. ευρώ. Μέχρι το τέλος του 2023 θα έχουν φυτευτεί 70.000 δέντρα σε 1.000 στρέμματα στις δυο πυρόπληκτες περιοχές, με την Παπαστράτος -εκτός από τη φύτευση των δέντρων- να έχει αναλάβει και την ολοκληρωμένη φροντίδα τους μέχρι το 2026. 

Το 2021 γίναμε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που συµµετείχε στην εθνική πρωτοβουλία GR-Εco Islands ώστε τα ελληνικά νησιά να αναβαθμιστούν ψηφιακά και να καταστούν περιοχές πράσινης οικονομίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Συγκεκριμένα στη Χάλκη, το πρώτο νησί που εντάχθηκε στο πρόγραμμα, προχωρήσαμε στη δωρεά ενός ηλιακά ηλεκτροκίνητου σκάφους για τουριστική χρήση.

Τέλος, το 2022, εν μέσω της έξαρσης του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, η Παπαστράτος κάλυψε το κόστος της διαμόρφωσης του χώρου και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού 18 γραφείων αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πράξεις για την Τεχνολογία / Καινοτομία

Τα τελευταία 15 χρόνια η μητρική μας εταιρεία, Philip Morris International, έχει επενδύσει πάνω από 10,5 δισεκατ. δολάρια στην έρευνα και την ανάπτυξη νέων προϊόντων, σχεδιάζοντας και αναπτύσσοντας καλύτερες εναλλακτικές σε σχέση με το τσιγάρο. Απασχολώντας περίπου 1.000 επιστήμονες, μηχανικούς και τεχνικούς παγκόσμιας κλάσης προκειμένου να προσφέρουν επιλογές για όσους ενήλικες καπνιστές δεν σταματούν το κάπνισμα.  

Το 2016, με το λανσάρισμα του IQOS στην Ελλάδα, ξεκινήσαμε ως Παπαστράτος το δικό μας ταξίδι ριζικού μετασχηματισμού, με πυξίδα την επιστήμη και τελικό προορισμό ένα κόσμο χωρίς τσιγάρο.

Το 2018, εγκαινιάσαμε το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιό μας στο Ασπρόπυργο, που αποτελεί τη δεύτερη μονάδα παγκοσμίως αποκλειστικής παραγωγής θερμαινόμενων ράβδων καπνού της PΜΙ. Αφήνοντας την παραγωγή των τσιγάρων οριστικά στο παρελθόν, εισάγοντας την καινοτομία και την τεχνολογία αιχμής στη λειτουργία μας και τοποθετώντας εμφατικά την Ελλάδα στο επίκεντρο αυτής της μεγάλης παγκόσμιας αλλαγής.

Το 83% της παραγωγής της Παπαστράτος εξάγεται πλέον σε αγορές του εξωτερικού μεταξύ των οποίων η Ιαπωνία-η κατεξοχήν χώρα καινοτομίας.

Οι συνεχείς επενδύσεις μας στο εργοστάσιό μας, πέρα από την αύξηση της παραγωγικής μας δυναμικότητας, συνεχίζουν να κάνουν πράξη σήμερα τη βιομηχανία του μέλλοντος (Manufacturing of the Future). Με χρήση big data και διασυνδεδεμένων ψηφιακών συστημάτων και με πρωτοπόρες ψηφιακές λύσεις και ρομποτικά συστήματα που βελτιώνουν την ασφάλεια και την υγεία και μειώνουν τη χειρωνακτική εργασία για να αφιερώνεται ο χρόνος των ανθρώπων σε ενέργειες προστιθέμενης αξίας.

Ταυτόχρονα, με στόχο πάντα να προσφέρουμε στους ενήλικους καπνιστές περισσότερες εναλλακτικές επιλογές ώστε να μπορέσουν να αφήσουν το τσιγάρο πίσω τους, ενισχύουμε διαρκώς το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό μας.

Στην Παπαστράτος, πριν από τα λόγια μας είμαστε οι πράξεις. Όσα πράξαμε μέχρι σήμερα είναι η δύναμή μας για να συνεχίσουμε. Όσα πράττουμε εδώ και τώρα είναι η ώθησή μας για να προχωρήσουμε. Χάρη στις πράξεις μας, Κοιτάμε το αύριο στα μάτια και λέμε: «Αγαπητό αύριο, είμαστε έτοιμοι»

Διαβάστε ακόμα