ΕΡΓΑZOMΕΝΟΙ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023

Γεράσιμος Κοντογούρης: «Το μυστικό της επιτυχίας της Παπαστράτος είναι ο άνθρωπος»

Ο Διευθυντής Ανθρώπων και Κουλτούρας Λειτουργιών και Εργασιακών Σχέσεων στην Παπαστράτος & N.A. Ευρώπης Philip Morris International σκιαγραφεί το ρόλο και τη σημασία των ανθρώπων στον μετασχηματισμό της εταιρείας, η οποία έχει καταστεί πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συνέντευξη στον Ανδρέα Παναγόπουλο για το in.gr (αναδημοσίευση

Η Παπαστράτος αναδείχθηκε ο πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα Employer Brand που πραγματοποίησε η Randstad για το 2023.

Ως μία εταιρεία που τοποθετεί διαχρονικά στον πυρήνα της τους ανθρώπους της, η Παπαστράτος βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης και το 2023.

Ο κ. Γεράσιμος Κοντογούρης, Διευθυντής Ανθρώπων και Κουλτούρας Λειτουργιών και Εργασιακών Σχέσεων στην Παπαστράτος & N.A. Ευρώπης Philip Morris International μιλώντας στο in σκιαγραφεί το ρόλο και τη σημασία των ανθρώπων στον μετασχηματισμό της εταιρείας, η οποία έχει καταστεί πρωτοπόρος σε παγκόσμιο επίπεδο. Άλλωστε, και μόνο ο τίτλος του κ. Κοντογούρη αναδεικνύει τις προτεραιότητες της εταιρείας σε σχέση με το ανθρώπινο δυναμικό της.

«Αξίζει να δουλεύεις στην Παπαστράτος, γιατί αποτελεί ένα εργασιακό περιβάλλον που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, καλλιεργεί τον ανοικτό διάλογο και εφαρμόζει την ισότητα και συμπερίληψη στην πράξη. Παράλληλα προσφέρει συνεχείς ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης των ταλέντων και δεξιοτήτων των ανθρώπων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό» συμπυκνώνει ο κ. Κοντογούρης αναφερόμενος στην εταιρική κουλτούρα, με βάση την οποία αναπτύσσεται η εταιρεία.

Έχοντας προχωρήσει σε έναν μετασχηματισμό με στόχο μία Ελλάδα χωρίς τσιγάρο, η Παπαστράτος επενδύει σταθερά στην Ελλάδα και πρόσφατα ανακοίνωσε νέα επένδυση 200 εκατ. ευρώ, με 4 νέες γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιό της, οδηγώντας στη δημιουργία 300 νέων θέσεων εργασίας καθώς και συνολική αξία εξαγωγών ύψους 300 εκατ. ευρώ. Συνολικά η Παπαστράτος από το 2017 έχει επενδύσει 700 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο του συνεχούς μετασχηματισμού της και έχοντας στον πυρήνα της τη φροντίδα και ανάπτυξη των ανθρώπων της, είναι ενδεικτικό ότι τον τελευταίο χρόνο η Παπαστράτος πραγματοποίησε περισσότερες από 90.000 ώρες επιμόρφωσης για την ενδυνάμωση των ανθρώπων της μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων reskilling και upskilling σε νέες τεχνολογίες, επισημαίνει ο κ. Κοντογούρης.

«Το μυστικό της επιτυχίας της Παπαστράτος είναι ο άνθρωπος, με το να παραμένει στο κέντρο του επιχειρηματικού μας μοντέλου, με το να είναι ο ιδιοκτήτης των αποφάσεων, με το να λειτουργεί με κρίση και με ευαισθησία και να μπορεί να κατευθύνει τον τομέα του όσο μικρός ή μεγάλος είναι προς την επιτυχία» λέει χαρακτηριστικά.

Η Παπαστράτος εκτός από τον πιο Ελκυστικό Εργοδότη στην Ελλάδα για 3η συνεχή χρόνια, έχει βραβευθεί επανειλλημένως ως Κορυφαίος Εργοδότης για 9 συναπτά χρόνια. Επιπλέον, ο κ. Κοντογούρης , υπογραμμίζει τη διάκρισή της ως εργοδότης ίσων ευκαιριών και αμοιβών, καθώς είναι η πρώτη και μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που λαμβάνει σταθερά, από το 2019 μέχρι σήμερα, τη διεθνή πιστοποίηση “Equal Salary Certification”. Δηλώνει περήφανος που το 41% των υψηλόβαθμων διευθυντικών και διοικητικών θέσεων της εταιρείας καλύπτεται από γυναίκες, στόχος που επετεύχθη νωρίτερα από την αρχική δέσμευση της εταιρίας.

«Το σημαντικό είναι η συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων και μια κουλτούρα ανατροφοδότησης, μια κουλτούρα στην οποία μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα και μαζί να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα προς το μέλλον» υπογραμμίζει ο κ. Κοντογούρης.

Επίσης, η εταιρεία υλοποιεί για τους εργαζόμενούς της μια σειρά από προγράμματα που έχουν ως γνώμονα την προαγωγή της ευεξίας (well-being) στο πλαίσιο της εργασίας. Μεταξύ άλλων προσφέρει σε 24ωρη βάση γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης – ανώνυμα-, κάτι που την περίοδο της πανδημίας ήταν αναγκαίο, γραμμή διατροφικής υποστήριξης καθώς η φυσική υγεία αποτελεί τμήμα της συνολικής ευεξίας, αλλά και ένα πρόγραμμα προσωπικής εξέλιξης (mindfulness). «Είναι σημαντικό οι άνθρωποί μας να νιώθουν όμορφα και καλά και στην εργασία τους» επισημαίνει, συμπληρώνοντας ότι «στην Παπαστράτος το well-being δεν αποτελεί ένα κενό ρητορικό σχήμα, αλλά μεταφράζεται σε συγκεκριμένες πράξεις, πάντα προς το καλύτερο».

Διαβάστε ακόμα